Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EKE: Προσοχή στην καρπόκαψα για τις ποικιλίες ΑΝΔΡΟΣ και ΕΒΕΡΤ


Η συγκομιδή των συμπύρηνων ροδάκινων έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα σοβαρό κίνδυνο για την παραγωγή.

Σύμφωνα με τους ειδικευμένους γεωπόνους παρουσιάζει έξαρση η καρπόκαψα στην ροδακινιά η οποία τα τελευταία χρόνια δεν θεωρείται πρωτεύον εντομολογικός εχθρός σε αντίθεση με την ανάρσια και τον φυλλοδέτη ενώ τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν επαρκώς. 

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ενδεχόμενες μεγάλες ζημιές στην παραγωγή των όψιμων ποικιλιών όπως των ΑΝΔΡΟΣ και ΕΒΕΡΤ.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η καρπόκαψα δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς από πυρεθρίνες και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν πιο εξειδικευμένα σκευάσματα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. για την ποιοτητα μας, μια χαρα μας ενημερωνετε.καμμια τιμη δεν ακουμε και τα μισα σχεδον μαζευτηκαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MOLIS TELIOSI O KAMPOS TON GIANNITSON KAI TA PEDINA TIS ARIDEAS THA MAS POYNE TIMI GIA TA ORINA KAI THA TA PLIROSOUN KAI GIA OSOUS DEN TO XEROUN PERISI PLIROSAN KAI 0.40 LEPTA PANO STIN FLORINA ALA SKATA PLIRONETE SKATA THA PARETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο νομος της προσφορας και της ζητησης ....περυσι πρωτο χερι με 0.35€ και τα υπολοιπα χερια 0.40€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει αλλο επάγγελμα όπου ο αγοραστής να καθορίζει τ τιμη.τι ψάχνετε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οχι στουσ βιομηχανουσ τα παραταμε αγροτεσ τα συμπυρινα να βαλουμε βερυκοκα και αχλαδι στην σκυδρα τσεκουρια φετοσ στα συμπυρινα καντε τα κοτετσια τα εργοστασια ξυπνα τε αγροτεσ α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.