Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil


Νεκρός, το μεσημέρι, μέσα στο σπίτι του στο Διόνυσο βρέθηκε ο Κυριάκος Μαμιδάκης, ιδρυτής της εταιρείας MAMIDOIL-JETOIL AE.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δίπλα στο άψυχο κορμί του 84χρονου, που εντοπίστηκε νεκρός από το γαμπρό του, βρέθηκε ένα όπλο.

Στο σπίτι του Κυριάκου Μαμιδάκη, που τελευταία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο κάνει φύλλο και φτερό το σπίτι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει αφήσει κάποιο σημείωμα με το οποίο να εξηγεί στους οικείους του, τους λόγους που έδωσε τέλος στη ζωή του.

Οι οικείοι του τον αναζητούσαν από νωρίς το πρωί μάταια. Ανησύχησαν και πήγαν από το σπίτι του στην οδό Αχιλλέως για να δουν τι συμβαίνει.

Η είδηση ότι η Jetoil προσέφυγε στο άρθρο 99 «έσκασε» σαν βόμβα στην επιχειρηματική Ελλάδα. 

Ποιός ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.

Το 1951 τελείωσε την Εμπορική Σχολή. Στη συνέχεια παρακολούθησε διά αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. 

Το 1952 ξεκίνησε να εργάζεται δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.

Λίγα χρόνια αργότερα, το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο ίδρυσαν την JETOIL. 

Η αίτηση πτώχευσης

Στις 9 Ιουνίου η εταιρία Mamidoil- Jetoil κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99. Το αίτημα της εταιρείας για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές έγινε δεκτό από το δικαστήριο μέχρι και την 1η Νοεμβρίου του 2016, όταν και αναμενόταν να συζητηθεί η αίτηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό χρέος της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 340 εκατομμύρια ευρώ.

Ώρα 20:30΄

Το πόρισμα του Ιατροδικαστή

Προανάκριση από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, διενεργείται για τον θάνατο του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη, 84 ετών, ο οποίος αποδίδεται και επίσημα σε αυτοκτονία.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο. Το όπλο βρέθηκε δίπλα του.

Αρχικά πυροβόλησε μια φορά στον τοίχο και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.

Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος, όπως είπε, άκουσε τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο γραφείο και αντίκρισε το τραγικό θέαμα.

Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό του αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού, και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την έρευνα που έγινε στο σπίτι δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολία πως σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Jetoil.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. "...Από τις συνολικές υποχρεώσεις της Jetοil ύψους 314,5 εκατ. ευρώ, τα 184 εκατ. είναι προς τις τράπεζες, 87 εκατ. προς προμηθευτές, 2,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, 650.000 ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία, 920.000 ευρώ προς τους εργαζομένους, κ.ά....!!!"....ΤΙ ΠΩΣ ΠΟΥ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.