Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις «PELLA PROJECT»


- Επισκέπτες από διάφορες χώρες του κόσμου θα γνωρίσουν τον πολιτισμό μας

Ξεκινούν την Δευτέρα 18 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 28  Ιουλίου οι εκδηλώσεις «PELLA PROJECT», που θα πραγματοποιηθούν σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της ευρύτερης περιοχής μας και θα παρακολουθήσουν επισκέπτες από διάφορες χώρες του κόσμου. 

Ειδικότερα τις εκδηλώσεις θα παρακολουθήσουν -και θα συμμετέχουν σε αυτές- πολίτες από τις χώρες: Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία, Νορβηγία, Κύπρος, Τσεχία, Ρωσία, Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, Ισραήλ κ.α.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν από τον δήμο Πέλλας και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων και υπό την ευθύνη και επιμέλεια του Χοροδιδάσκαλου - Ερευνητή κ. Κυριάκου Μωυσίδη. 

Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν οι παρακάτω Πολιτιστικοί Σύλλογοι:

Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελειών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αθύρων 

Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Γιαννιτσών, Πολιτιστικός Σύλλογος «Παύλος Μελάς» Αραβησσού, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μυλοτόπου «Οι Καππαδόκες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

PELLA PROJECT, 18 – 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Ημέρα Δραστηριότητα 

Δευτέρα 18 18:00 Καλωσόρισμα στο ξενοδοχείο 
19:30 Παρουσίαση μέρους παράστασης για την ιστορία των Γιαννιτσών 
20:30 Δείπνο και γλέντι στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών 

Τρίτη 19 19:00 Επίσκεψη στην Επισκοπή Νάουσας, τραγούδια, χοροί και γλέντι με τους κατοίκους αλλά και πληροφορίες για το χωριό, την ιστορία του και τους κατοίκους του. 

Τετάρτη 20 19:00 Παρουσίαση της ιστορίας των Γιαννιτσών και ξενάγηση στα βασικότερα μνημεία τους και μουσεία από την αρχαιολόγο κ. Μαρία Τριανταφυλλίδου. 
20:00 Επίσκεψη στον συνοικισμό Γιαννιτσών όπου ζουν βασικά οι με καταγωγή από τις Καρυές της Ανατολικής Ρωμυλίας, έθιμα, τραγούδια, χοροί και γλέντι με τους κατοίκους αλλά και πληροφορίες για τον συνοικισμό, την ιστορία του και τους κατοίκους του. 

Πέμπτη 21 19:00 Επίσκεψη στον Μυλότοπο Πέλλας, τραγούδια, χοροί και γλέντι με τους κατοίκους αλλά και πληροφορίες για το χωριό, την ιστορία του και τους Καππαδόκες κατοίκους του. 

Παρασκευή 22 17:00 Επίσκεψη στην Γαλάζια Λίμνη (Κούπας) 
18:30 Επίσκεψη στα Λιβάδια Πάικου, τραγούδια, χοροί και γλέντι με τους κατοίκους αλλά και πληροφορίες για το χωριό, την ιστορία του και τους Βλάχους κατοίκους του. 

Σάββατο 23 19:00 Επίσκεψη στην Πατρίδα Ημαθίας. Ποντιακό γλέντι από το Σύλλογο «Ευστάθιος Χωραφάς». 

Κυριακή 24 19:00 Επίσκεψη στις Αμπελιές Πέλλας, τραγούδια, χοροί και γλέντι με τους κατοίκους αλλά και πληροφορίες για το χωριό, την ιστορία του και τους κατοίκους του. 

Δευτέρα 25 10:00 Εκδρομή στον Πλαταμώνα 
20:30 Επίσκεψη στα Άθυρα Πέλλας και παρακολούθηση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος αλλά συμμετοχή στο γλέντι που θα ακολουθήσει. 

Τρίτη 26 17:00 Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο Πέλλας. 
19:00 Επίσκεψη στη Νέα Πέλλα και παρακολούθηση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος αλλά συμμετοχή στο γλέντι που θα ακολουθήσει. 

Τετάρτη 27 18:00 Επίσκεψη στην Αραβησσό Πέλλας, στην περιοχή του ποταμιού.
Αποχαιρετιστήριο γλέντι. 

Πέμπτη 28 10:00 Αναχώρηση 

Καθημερινά μαθήματα χορών και παρουσιάσεις λαογραφικών στοιχείων των χωριών που θα επισκεφτούν το βράδυ (εκτός Δευτέρας 25/7 που προβλέπεται εκδρομή στον Πλαταμώνα).

Από το Γραφείο Τύπου

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.