Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρευνα: Ελλάδα και Κύπρος στους 10 επίγειους παραδείσους με το καλύτερο κλίμα


Η Ελλάδα και η Κύπρος συγκαταλέγονται στα 10 καλύτερα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τα μέλη της διεθνούς κοινότητας expat InterNations, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις χώρες με το καλύτερο κλίμα όπου θα ήθελαν να ζουν, έχοντας ήλιο 365 ημέρες το χρόνο, το 2016.

Στην έρευνα ρωτήθηκαν 14.000 άτομα, που ζουν σε 195 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Πρώτη χώρα με το καλύτερο κλίμα αναδείχθηκε η Κόστα Ρίκα, δεύτερη η Κύπρος και τρίτη η Ελλάδα και ακολουθούν η Μάλτα, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Νότιο Αφρική, η Ισπανία, η Πορτογαλία και το Μεξικό.Αξιοσημείωτο ότι το 45% των Βρετανών απάντησαν ότι οι καιρικές συνθήκες αποτελούν πολύ σημαντικό παράγοντα για την μετακόμισή τους σε άλλη χώρα. Το ποσοστό αυτό είναι 16% υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Οι καιρικές συνθήκες έχουν προτεραιότητα και τους Ελβετούς (41%), Ιρλανδούς (39%) και Βέλγους (38%).Ορισμένες εθνικότητες δίνουν προτεραιότητα στον καιρό και το κλίμα και όχι στην ασφάλεια, στην εξεύρεση θέσεων εργασίας και άλλους παράγοντες, δήλωσε ο CEO του InterNations, Malte Zeeck.

Για την Ελλάδαα, το 76% των ερωτηθέντων αξιολόγησε τον καιρό και το κλίμα ως πολύ καλό. Το ποσοστό αυτό είναι 53 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Με τέτοιες ευχάριστες καιρικές συνθήκες, όπως είπαν, μπορούν να απολαύσουν στη χώρα μας μια ποικιλία δραστηριοτήτων αναψυχής, με το 38% να αναφέρει ότι η διαθεσιμότητα των επιλογών αναψυχής είναι πολύ καλή.Εάν εκτός από τον καλό καιρό, είχαμε και πολιτική και οικονομική σταθερότητα, η Ελλάδα θα ήταν παράδεισος. Το 39% αξιολόγησε την πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας ως κακή ή πολύ κακή, όταν ο σχετικός μέσος παγκόσμιος όρος είναι μόλις 8%.Οι καιρικές συνθήκες στην Κύπρο αξιολογούνται ως πολύ καλές για το 69% των ερωτηθέντων, ενώ πολύ καλή άποψη έχουν την προσωπική ασφάλεια στη Μεγαλόνησο, τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέους φίλους και για την τοπική κουλτούρα. 

Γενικά, το 21% δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο από τη ζωή στην Κύπρο, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος ανέρχεται στο 15%. Οι χειρότερες χώρες ως προς τον καιρό και το κλίμα αναδείχθηκαν: το Βέλγιο, η Ιρλανδία, το Κουβέιτ, η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Σουηδία και η Φιλανδία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ο χαρακτηρισμός «καλύτερο κλίμα» είναι ψευδεπίγραφος. Αποτελεί μια εντελώς υποκειμενική άποψη μιας μερίδας του πληθυσμού. Κατ' αρχήν το κριτήριο «ήλιος για 365 μέρες το χρόνο» είναι προκλητικά εμπνευσμένο από τη θερινή τουριστική βιομηχανία. Πιστεύω ότι με τόσο ήλιο θα είχα κατάθλιψη. Σε αντίθεση λοιπόν με ό,τι διακηρύσσει η δημοσκόπηση, θεωρώ το κλίμα της παραθαλάσσιας ζώνης της Ελλάδας ως ένα από τα χειρότερα για να περνάει κανείς όλο το χρόνο. Το έχω ζήσει και αναστέναξα ώσπου να φύγω. Πολύ μονότονο και θλιβερό.

    Αντίθετα, στο εσωτερικό της χώρας, και ειδικά στα ημιορεινά της βόρειας χώρας, θα βρει κανείς ένα από τα ωραιότερα κλίματα, με την εξής έννοια: (1) καλοκαίρι: μετρίως ζεστό, απουσία της ενοχλητικής θαλασσινής υγρασίας που κολλάει στο δέρμα, καταιγίδες αστάθειας για αλλαγή, δροσερά και ευχάριστα βράδια, (2) φθινόπωρο: πολλά όμορφα χρώματα στη φύση, βροχές, τα πρώτα κρύα και οι παγετοί προς το τέλος του, γενικά πολλές εναλλαγές, (3) χειμώνας: όχι ιδιαίτερα ψυχρός, με εναλλασσόμενες περιόδους ηλιοφάνειας, βροχής, χιονοπτώσεων και παγετών, (4) άνοιξη: η φύση ανθίζει και πρασινίζει, ο καιρός αλλάζει γρήγορα, εκδηλώνονται οι πρώτες θερμικές καταιγίδες της χρονιάς.

    Όλη αυτή η ποικιλία λείπει σε μεγάλο βαθμό από την παραλιακή ζώνη, που συνήθως ονειρεύεται ο κόσμος, και αντικαθίσταται από συνθήκες καιρικής μονοτονίας. Ευχαριστώ πολύ αλλά δε θα ξαναπάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.