Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Περισσότεροι από 1.000 εκπαιδευτικοί που είχαν παραιτηθεί επιστρέφουν στα σχολεία


Να πάρουν πίσω της αίτηση συνταξιοδότης καλεί η κυβέρνηση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, αλλιώς δεν θα πάρουν σύνταξη!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι διατάξεις δύο άρθρων (του 33 στο ν. 4386 και του 239 στο ν. 4389) που η κυβέρνηση ψήφισε με σκοπό να απαλλάξει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα αποχωρούσαν φέτος από τις μειώσεις συντάξεων που προκαλεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό δεν θα ισχύσουν και όσοι δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι τις 31/8/2016 κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη.

Η κατάσταση "αποκαλύπτεται" στο εσωτερικό έγγραφο που απέστειλε στις 25 Αυγούστου στις περιφερειακές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, υποδεικνύοντας στους εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους ως τις 31/8/2016 (δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη) επικαλούμενοι «λόγους ουσιώδους πλάνης»! Το εσωτερικό έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος λέει ότι όσοι εκπαιδευτικοί παραιτήθηκαν μέχρι τις 12 Μαΐου, αλλά συμπληρώνουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις μετά τις 13 Μαΐου, θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους γιατί το διάστημα μετά τις 13 Μαΐου δεν θεωρείται συντάξιμος χρόνος και ως εκ τούτου αν δεν γυρίσουν στα σχολεία θα θεωρούνται ότι αποχώρησαν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους!

Με τις διατάξεις αυτές -τις οποίες παίρνει πίσω η κυβέρνηση- προβλέφθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν παραιτήσεις μέχρι και τις 12 Μαΐου και ταυτόχρονα τους αναγνωρίστηκε ως συντάξιμος ο χρόνος υπηρεσίας που τους υπολείπεται για να συνταξιοδοτηθούν και συμπληρώνεται μετά τις 13 Μαΐου μέχρι και τέλος Αυγούστου. Με τον τρόπο αυτό, χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα είχαν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν μετά τις 13 Μαΐου που ισχύει ο κόφτης στις νέες συντάξεις, αλλά ο υπολογισμός των συντάξεων θα γινόταν με το παλιό καθεστώς (χωρίς μειώσεις) επειδή θα είχαν παραιτηθεί πριν από τις 13 Μαΐου.

Αυτή η… εξόφθαλμη εξαίρεση που εμπνεύστηκαν τα στελέχη της κυβέρνησης για να… παρακάμψουν το νόμο Κατρούγκαλου που κόβει οριζόντια όλες τις συντάξεις για όσους αποχωρούν από 13/5/2016 και μετά, δεν πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ούτε μπορούσε να εφαρμοστεί από το Γενικό Λογιστήριο. Όπως προκύπτει λοιπόν εκ των υστέρων ανακάλυψαν ότι η διάταξη που έδινε στους εκπαιδευτικούς δωρεάν χρόνο για σύνταξη χωρίς μειώσεις είναι πρακτικά αντισυνταγματική.

Στην... παγίδα έπεσαν πάνω από 1.400 εκπαιδευτικοί που τώρα θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους εντός 48 ωρών, αλλιώς μένουν χωρίς σύνταξη.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Απαντήσεις
    1. ΓΙΩΡΓΟ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Η΄ ΑΠΛΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η΄ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.
      ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΦΙΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
      ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.