Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Οι πρώτοι 1000 τόνοι φρούτων από την Πέλλα στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας - Η Πέλλα ξυπνάει


Συγκροτήθηκε σε σώμα  του προσωρινό ΔΣ του Συνδέσμου Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών Πέλλας

Συνάντηση του προσωρινού ΔΣ με την ΔΑΟΚ Πέλλας για να εκκινήσει η διαδικασία της επισιτιστικής 

Ο προσωρινός πρόεδρος Νίκος Μηνάς στην Αθήνα για επαφές με το Υπουργείο με την βοήθεια του Γιάννη Σηφάκη 

Συγκροτήθηκε η προσωρινή διοίκηση του Συνδέσμου Ομάδων παραγωγών και Συνεταιρισμών Πέλλας και καθόρισε τις διαδικασίες για την έγκριση του καταστατικού του Συνδέσμου μετά τις υπογραφές του συνόλου σχεδόν των ομάδων παραγωγών και ενεργών συνεταιρισμών της Πέλλας που συγκεντρώθηκαν για την ίδρυση του. 

Ακόμη ασχολήθηκε με τον αναγκαίο συντονισμό των διαδικασιών για να αρχίσουν οι ΟΠ και οι μεμονωμένοι αγρότες της Πέλλας να παραδίδουν προϊόντα στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ( συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες για δωρεάν διανομή φρούτων σε ευπαθείς ομάδες και χυμοποίηση). 

Ήδη η ΟΠ Φλαμουριάς ξεκινά δωρεάν διάθεση δαμασκήνων και ροδακίνων στον Δήμο Νεστορίου Καστοριάς, η ΟΠ «Μέγας Αλέξανδρος» θα παραδώσει σημαντικές ποσότητες προϊόντων, ο Μεγαπλάτανος, η Πιπεριά, το Δροσερό θα διαθέσουν άμεσα ποσότητες δαμασκήνων, ετοιμάζεται και ο ΑΦΟΣ Αλμωπίας  και πολλοί άλλοι.
Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση η Πέλλα θα παραδώσει στο πρόγραμμα άμεσα περί τους 1000 τόνους διαφόρων προϊόντων και μετά θα ακολουθήσουν ποσότητες για χυμοποίηση.
Να σημειωθεί ότι τις δύο προηγούμενες χρονιές η Πέλλα δεν παρέδωσε καμιά ποσότητα προϊόντων με αποτέλεσμα να «βγεί» από μόνη της από τις ωφέλειες του προγράμματος. Χαρακτηριστικά την περσινή χρονιά οι αγρότες της Ημαθίας εισέπραξαν, μέσω του προγράμματος, 11 εκατομμύρια ευρώ, οι αγρότες του Βελβεντού 2 εκατομμύρια ευρώ και οι αγρότες της Πέλλας ούτε ένα ευρώ γιατί καμιά Ομάδα Παραγωγών η μεμονωμένος αγρότης δεν αιτήθηκε ένταξη στο πρόγραμμα.  

Αποφασίστηκε επίσης ο Σύνδεσμος να ζητήσει την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται η νομοθεσία για την εργασία των αλλοδαπών εργατών παράτυπα διαμενόντων ( με τουριστικές βίζες κλπ) με εργόσημα, την παράσταση στην διοίκηση του ΕΛΓΑ για να ζητήσει επιπλέον παράταση για την πληρωμή των εισφορών του 2015 και να συζητήσει τον τρόπο που θα γίνουν οι εκτιμήσεις για τις φετινές ζημιές, να ζητήσει την συμμετοχή του Συνδέσμου στην διεπαγγελματική οργάνωση πυρηνοκάρπων που θα δημιουργηθεί και να δεί με ποιο τρόπο μπορούν να ιδρυθούν Ελληνορωσικές εταιρίες για να «σπάσει» το Ρώσικο εμπάργκο , σύμφωνα με τις συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο κυβερνήσεων κατά την επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στην Αθήνα. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Οι γνωστές σηφάκιες παπαρολογίες. Και ποιος σου είπε ότι η ομάδα παραγωγών Φλαμουριάς δεν μπόρεσε να μπει στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας; Και με τους 1000 τόνους δηλαδή ,με 300 χιλ ευρώ λύθηκε το πρόβλημα;
    Κάνεις μπακαλίστικους λογαριασμούς. Που τα είδες ότι πέρυσι η Βέροια πήρε 11εκατομμύρια και ο Βελβεντός 2εκατομμύρια όταν όλο το πρόγραμμα ήταν 5,5 εκατομμύρια;
    Άλλωστε πριν από λίγο καιρό είχες βγάλει ανακοίνωση ότι το πρόγραμμα είναι 7.800 τόνοι. Αν κάνεις τους υπολογισμούς δεν ξεπερνούν τα 5εκατομ ευρώ.
    Μπούρδες και παπαρολογίες πετάς συνεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη πρόσεξε τον αγρότη και δώσε πόνο σε κάτι τέτοιους σαν τον προηγούμενο, προχώρα για τον αγρότη και την Πέλλα. Εσύ 3:48 άμα δεν θέλεις λεφτά μην μπαίνεις στο πρόγραμμα

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι, όπως τα λέει ο 3:48 Μ.Μ. Δεν λύνουν στο ελάχιστο τις συνέπειες απο το Ρώσικο εμπάργκο οι "πλαστές χυμοποιήσεις" και η επισιτιστική βοήθεια με σάπια φρούτα στους ιθαγενείς. "Σταγόνα στον ωκεανό" αυτά τα Προγράμματα, προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν όλους και δεν λένε τίποτα για το χαμένο εισόδημά μας απο τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, τις απλήρωτες παραγωγές, τις απλήρωτες ζημιές απο τον ΕΛΓΑ, τα δεκάδες χαράτσια ( ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΑΣ & ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΔΗΘΕΝ" ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ !), το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, και πάει λέγοντας... Όλα τ'άλλα είναι για το θεαθήναι και την σάπια "αγροτική" πολιτική του καθένα.

      Διαγραφή
    3. Δεν σας χρειαζόμαστε πιά εσας που υποτιμάτε τα λεφτά που θα πάρουμε, θα καθαρίζουμε μόνοι μας με την βοήθεια αυτών που γνήσια μας βοηθούν

      Διαγραφή
  2. Ο προυπολογισμός του προγράμματος είναι πολύ μεγαλύτερος γιατί αναφέρεται σε πολλά προϊόντα 3:48 ( οχι μόνο στο ροδάκινο) , και πέρσι τα νούμερα είναι ακριβώς έτσι..
    Κάτσε στην δροσούλα του πολιτικού γραφείου που είσαι και κάνε κανένα πεταμένο ρουσφέτι ( γιατί και τέτοια δεν έχει τώρα), μέχρι εκεί μπορείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σηφάκη εσύ ανακοίνωσε 7.800 τόνους. Και οι πολλαπλασιασμοί δείχνουν 5 εκατομ ευρώ. Οι 500 χιλιάδες τόνοι που έχουμε ροδάκινο σταγόνα στον ωκεανό. Ποιος νονός και ποιος κουμπάρος. Την Τζάκρη δεν μπόρεσες να την πιάσεις ούτε στο νυχάκι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ γουστάρω.Οι βλακες εναντίον των καθυστερημένων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα χα χα περιμένετε να πάρετε λεφτά απο το ΕΜΠΑΡΓΚΟ περιμένετε και του γεωπόνους απο τον ελγα...χα χα πάρτε τον ΕΝΦΙΑ και θα ακούτε ΣΥΡΙΖΑ και θα τρέχετε να κρυφτείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε Σηφάκη του χρόνου και μανάβης στη γειτονιά σου. Άσε που σας κόβω να στέλνετε τίποτα άδεια φορτηγά και να μοιράζεστε τα λεφτά στο τέλος παλιολαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.