Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Φελπς «έσπασε» το ρεκόρ του Λεωνίδα που κρατούσε από το 152 π.Χ.!


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Μάικλ Φελπς κατάφερε να καταρρίψει ακόμα και το ρεκόρ αρχαίου Έλληνα πρωταθλητή, που κρατούσε για δύο χιλιετίες.

Με την νίκη του στον τελικό των 200 μέτρων μεικτό, ο αμερικανός κολυμβητής κατέκτησε το 22ο χρυσό μετάλλιό του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και 13ο σε ατομικό αγώνισμα – έχει άλλα εννέα σε ομαδικές σκυταλοδρομίες.

Με τον «μαγικό» αριθμό 13, ο Φελπς έσπασε το ιστορικό ρεκόρ που κατείχε επί 2.168 χρόνια ο Λεωνίδας από τη Ρόδο, ο οποίος είχε κερδίσει τον κότινο σε 12 ατομικά αγωνίσματα στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Λεωνίδας είχε κερδίσει τρία αγωνίσματα ταχύτητας και αντοχής στον αρχαίο στίβο σε τέσσερις συναπτούς Αγώνες, από το 164 έως το 152 π.Χ., όταν ήταν 36 ετών.

Σε μία εποχή με πολύ λιγότερα αγωνίσματα και χωρίς χορηγούς, είχε αναδειχτεί σε έναν από τους πρώτους θρύλους των Ολυμπιακών. Ο Φελπς χρειάστηκε επίσης τέσσερις Αγώνες για να συγκεντρώσει τα 13 ατομικά χρυσά μετάλλια, όμως το κατόρθωσε σε μικρότερη ηλικία, καθώς είναι 31 ετών.

Παράλληλα, με τη νίκη του στα 200 μέτρα μεικτό, ο Φελπς έγινε ο πρώτος κολυμβητής που κερδίζει το ίδιο αγώνισμα σε τέσσερις διαδοχικούς Αγώνες, κάτι που έχουν ήδη πετύχει στο στίβο οι συμπατριώτες του Αλ Όρτερ και Καρλ Λιούις.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Τι εσπασε ρε γελαδια? Τιγκα στα αναβολικα ηταν ο Λεωνιδας τοτε...ενω ο φελπς αυτο το αμερικανακι, ουτε ασπιρινι δεν εχει πιει...μας δουλευετε ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του φελπς η μουρη παντως μοιαζει σαν αλογο...χαρακτηριστικο γνωρισμα μακροχρονιας χρησης αναβολικων...

      Διαγραφή
  2. ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ.
    ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΑΕΙΣ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΟΣΗ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΙΖΝΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.
    ΠΡΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΑΥΤΑ ΤΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΞΥΜΝΟΥΣΑΝ ΚΕΝΤΕΡΗ-ΘΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΟΙΟΙ;
    ΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΗ ΦΝΩΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΣΑΓΩΝΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΤΟΥ.
    ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ego pedes tora teleftea pou milisa me ton leonida, oute kapnize tote thimame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους Εδεσσαιους που ξερουν:
    Αν ηταν ο σωστος Λεωνιδας εκει, θα τον πετουσε εξω απο την πισινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΟ..........ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ.
      ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΟΥΣΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΣΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΗΞΕΡΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ 300 ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΜΑΘΕ, ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ ΤΡΕΧΑΛΑ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.