Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 18-28 Αυγούστου από το Εδεσσαϊκό Θέατρο


Η συνάντηση μας με την τέχνη δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα ώστε να μπορέσουμε να ευεργετηθούμε από τα δώρα της. Το Εδεσσαϊκό Θέατρο επί 37 συναπτά έτη, λειτουργεί σαν ένα κέλυφος παραγωγής πολιτισμού και καλλιτεχνικής παρέμβασης στην πόλη μας και συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία στον χρόνο, πάνω σ΄ αυτό το όμορφο σκαρί που λέγεται Ερασιτεχνικό Θέατρο. Στόχος μας είναι νέα λιμάνια, νέες εμπειρίες και το κυριότερο να κάνουμε καλύτερους τους εαυτούς μας.

Το κίνητρο μας για τη δημιουργία Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, προέρχεται από όλους εσάς που πιστεύετε, ακολουθείτε και στηρίζετε το Εδεσσαϊκό Θέατρο με την πολύτιμη, συνεχή παρουσία και συμμετοχή σας σε κάθε δραστηριότητά του. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, μια πράξη χαράς, δημιουργίας και επικοινωνίας που θα συμβάλλει στη θεατρική παιδεία, θα προβάλλει την Έδεσσα και θα ενισχύσει τους πολιτιστικούς δεσμούς της πόλης μας με φορείς και ανθρώπους που ασχολούνται  με το Ερασιτεχνικό Θέατρο. Η Θεατρική αυτή συνάντηση δεν έχει το διαγωνιστικό χαρακτήρα που έχουν άλλα Φεστιβάλ, αλλά το χαρακτήρα της γιορτής και βασικό σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τον κόσμο με το Θέατρο, την προώθηση της τέχνης του Θεάτρου και ιδιαίτερα του Ερασιτεχνικού, που αποτελεί την πιο αγνή μορφή ένδειξης αγάπης για το Θέατρο και που επιφυλάσσει ευχάριστες εμπειρίες. 

Το Θέατρο είναι πηγή ζωής, είναι ο άξονας να εκφράζουμε σκέψεις και συναισθήματα, να ανακαλύπτουμε καινούργια, να συμμετέχουμε και να δημιουργούμε. Φιλοδοξούμε αυτό το Φεστιβάλ να εξελιχθεί σε φάρο τέχνης, να γίνει αυτή η Θεατρική συνάντηση θεσμός και να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πολιτιστικό προφίλ στη περιοχή μας ώστε η Έδεσσα να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και το Θέατρο. Ελπίζουμε ότι η πραγματοποίηση του θα σηματοδοτήσει για τη πόλη μας αφετηρία πολιτιστικής ανάκαμψης. 

Μια θεατρική διαδρομή, ένα γοητευτικό θεατρικό ταξίδι  μας κλείνει  ραντεβού από τις 18 έως τις 28 Αυγούστου. Η σκηνή του ανοιχτού θεάτρου Γαβαλιώτισσας, εκεί που ο Λόρκα θα συναντήσει τον Τσέχωφ και τον Μολιέρο αλλά και ο Καμπανέλλης τους Ρέππα-Παπαθανασίου, θα αποτελέσει βήμα έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας για τα σχήματα που θα φιλοξενήσουμε, αφού θα παρουσιάσουν έργα του σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου που με ολοφάνερη την αγάπη τους για το θέατρο, υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πέμπτη 18/8: «Η αρκούδα» & «Πρόταση γάμου» του Anton Chekhov από τη Θεατρική ομάδα Σερβίων ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΥΙΝΤΑ 
Παρασκευή 19/8: «Ματωμένος γάμος» του Federico Lorca από την Βούλα Αργυράκη, μέλους του Πειραματικού Εργαστηρίου Προφορικής Λογοτεχνίας (Π.Ε.Π.ΛΟ.) 
Σάββατο 20/8: «Το ποτάμι που θύμωσε» του Θοδωρή Παπαϊωάννου από την Παιδική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου
Κυριακή 21/8: «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» του Federico Lorca από το Κορινθιακό Θέατρο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ
Δευτέρα 22/8: «Οι συμπεθέρες» της Βούλας Αργυράκη από τη Θεατρική ομάδα Νέας Πέλλας ΠΕΛΛΑΙΑ ΜΟΥΣΑ
Τρίτη 23/8: «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Moliere από τον Πολιτιστικό σύλλογο Βέροιας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Τετάρτη 24/8: «Μια μέρα στον Πόντο» της Γιώτας Φωτιάδου-Μπαλαφούτη από την ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Πέμπτη 25/8: «Το σπίτι του Φρανκεστάιν» του Martin Dowling από τη Θεατρική ομάδα Σκύδρας ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ
Παρασκευή 26/8: «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκ. Καμπανέλλη από τη Θεατρική ομάδα Κουφαλίων ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ
Σάββατο 27/8: «Απόψε νυχτερεύουμε» της Βούλας Αργυράκη από τον σύλλογο Στραντζαλιωτών Πέλλας Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ
Κυριακή 28/8: «Φούστα-Μπλούζα» των Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου από την Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου

Σας περιμένουμε να χειροκροτήσετε το ταλέντο αλλά και την προσπάθεια των καλλιτεχνών καθημερινά με ώρα έναρξης 9.15μμ. και γενική είσοδο 3 €. Θα διατεθούν εισιτήρια διαρκείας για όλες τις παραστάσεις στην τιμή των 10 € Τρίτη 16, Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Αυγούστου στον πεζόδρομο. 

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο στα πλαίσια του κοινωνικού του προφίλ δίνει παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο Φεστιβάλ. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν είδη Α΄ ανάγκης στην είσοδο της Γαβαλιώτισσας όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων, τα οποία θα διατεθούν για το συσσίτιο της εκκλησίας. Σας καλούμε να γίνεται κοινωνοί αυτής της προσπάθειας και να συμμετέχετε καθημερινά στη μεγάλη γιορτή του Θεάτρου, πιστεύοντας πως η παρουσία σας αντικατοπτρίζει την αφοσίωση μας στο Ερασιτεχνικό Θέατρο.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.