Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη ανατροπή στις αγροτικές συντάξεις από το 2017


Δραματικές αλλαγές έρχονται στις συντάξεις του ΟΓΑ για τους νέους συνταξιούχους που παραμένουν ενεργοί αγρότες. Από το 2017 οι συνταξιούχοι αγρότες που καλλιεργούν τη γη τους και λαμβάνουν επιδοτήσεις, θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στη σύνταξη και στο αγροτικό επάγγελμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, αίρεται η εξαίρεση των αγροτών και εφόσον δεν υπάρξει τροποποίηση του νέου ασφαλιστικού νόμου, οι νέοι συνταξιούχοι καλούνται να μεταβιβάσουν την αγροτική τους περιουσία και να εκχωρήσουν τα δικαιώματα της ενιαίας ενίσχυσης, βάσει των οποίων λαμβάνουν τις επιδοτήσεις. Σε άλλη περίπτωση, οι συντάξιμες αποδοχές θα μειώνονται κατά 60%.

Στο άρθρο 20 του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (Ν.4387/2016) που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, αναφέρεται, ότι θα καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60%, συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε δικαιούχους, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα, που υποχρεωτικώς υπάγεται στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.). Η μείωση ισχύει για όλους τους συνταξιούχους λόγω γήρατος του Δημοσίου, καθώς και όλων των φορέων, ταμείων, κλάδων ή λογαριασμών που εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή την δραστηριότητα
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. TI ΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σημερινοι συνταξιουχοι δεν θα υποστουν καμια μειωση αν καλλιεργουν και χωραφια.
    Για τους μελλοντικους ειναι λογικο να ισχυει, δε ποιον κλαδο μπορεις να εισαι και ενεργος και συνταξιουχος; πολυ λογικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιωργος απο Γιαννιτσα14 Αυγούστου 2016 στις 7:58 μ.μ.

    Απευθυνομαι στους ανοητους και ανεγκεφαλους προλαλισαντες των1.53 και 6.24. σε ποια χωρα της ελευθερης αγορας απαγορευεται η παραγωγικη δραστηριοτητα με τιμωρητικες διαταξεις? η μηπως βολευει καποιους ,εννοω , μεγαλοαγροτες αυτο το μετρο που θα απομακρυνει τους συνταξιουχους,ωστε σταδιακα να παρασει στα χερια τους το ευρος των καλλιεργουμενων επιδοτουμενων εκτασεων?ηδη εχετε συρρικνωθει αριθμητικα. να δουμε οταν μεινεται τρεις και ο κουκος να δουμε ποιος θα καλυπτει τοσα μπλοκα για να κλεινει τους δρομους?Ποιος αγροτης συνταξιουχος με 400 η 500 ευρω συνταξη ζει αξιοπρεπως.εδω ετσι κι αλλιως στον πρωτογενη τομεα μονο η αγροτικη παραγωγη εχει μεινει.εκτος αν οι ασχετοι προλαλισαντες ειναι τιποτα δημοσιοι υπαλληλοι οι οποιοι τα προηγουμενα χρονια συνηθησαν στους παχυλους μισθους και τωρα με τις περικοπες μισθων σφιξαν οι κ...λοι και βγαζουν χολη και μισος για τους αλλους.Η μηπως παλι ειναι Συριζαιοι και βλεπουν ολα τα μετρα της κυβερνησης σωστα και ευφυη..Διοτι απο τον Συριζα ακομα δεν εχουμε ακομα ενα μετρο παραγωγης και αναπτυξης εκτος απο φορους αριστερης χροιας.αυτοι οι διαβασμενοι ιδεολογοι,,απεχθανονται καθε μορφη ιδιωτικης πρωτοβουλιας και επιχειρηματικοτητας,την θεωρουν εκμεταλλευση του Καπιταλισμου προς τον εργαζομενο.Μπραβο σε αυτους που παραγουν και προσφερουν.κι ας ειναι και 100 χρονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΑΦΙΑ ΦΙΛΕ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΥ 400-500 ΕΥΡΩ ΠΕΡΝΟΥΝ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΣΤΟ ΦΑΜΙΛΗ ΠΕΡΝΟΥΝ 480 ΕΥΡΩ 7 ΩΡΕΣ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.