Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Καταβάλλονται 2,5 εκατ. ευρώ από την ΕΒΖ στους λογαριασμούς των τευτλοπαραγωγών


Από το γραφείο της Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου των ενεργειών της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) που αφορά στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της, η Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε τα πρώτα 5 εκατ. ευρώ, οπότε το επόμενο διήμερο θα καταβληθούν περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς. Η καταβολή αυτή θα προστεθεί στα 3 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη καταβληθεί, έτσι ώστε να καλυφθεί το 70% των υποχρεώσεων προς αυτούς.

Επίσης έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία των επόμενων απαιτούμενων, όπως οι μεταβιβάσεις των μη παραγωγικών ακινήτων και η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση θυγατρικών στην Σερβία. Ο στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες έως το τέλος του έτους, ώστε το σύνολο της χρηματοδότησης να φτάσει τα 12 εκατ. ευρώ, ποσό που αθροιστικά με τις δομικές αλλαγές που προωθεί η διοίκηση για μείωση των δαπανών και αύξηση των εργασιών της εταιρίας, θα δώσει την δυνατότητα στην ΕΒΖ να βγει από την χρόνια στενωπό της απειλής της χρεοκοπίας και του επιθυμούμενου από πολλούς «λουκέτου» της παραγωγής και εμπορίας της ελληνικής ζάχαρης.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΕΥΤΛΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.