Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα Δημοκρατία: 28 χιλιάδες αγρότες χάνουν την επιδότηση για τα δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης ΝΔ και Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης και η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας και Υπεύθυνη Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπησης των Νομών Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Κέρκυρας, κα. Νίκη Κ. Κεραμέως, υπογράμμισαν με ερώτησή τους στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την αδικία που υφίστανται 28.000 αγρότες με την απώλεια δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης.

Σύμφωνα με πιστοποιημένους φορείς που υλοποιούν το ΟΣΔΕ, δεν υπήρξε σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός από πλευράς Υπουργείου και ΟΠΕΚΕΠΕ, με αποτέλεσμα να μην πληροφορηθούν οι παραγωγοί, οι οποίοι έκαναν τις μεταβιβάσεις μακροχρονίως ενοικιαζομένων δικαιωμάτων με γη επί πενταετία σε συγγενικά τους πρόσωπα, ότι υπάρχει πλέον πρόβλεψη μη πρόσβασης σε δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης το 2015, αν η μεταβίβαση αφορά σε όλα τα δικαιώματα. Η σχετική ενημέρωση σύμφωνα με τους ίδιους φορείς έλαβε χώρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το Φεβρουάριο του 2015, ενώ οι παραγωγοί έκαναν ήδη τις μεταβιβάσεις από το Μάιο του 2014.

Η απώλεια των επιδοτήσεων πλήττει περαιτέρω τους παραγωγούς, νέους αγρότες και μη, που βρίσκονται σε πολύ δυσχερή οικονομική θέση, ασφυκτιώντας υπό το βάρος αυξημένων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, με άμεση συνέπεια την αδυναμία παραγωγής ανταγωνιστικών προϊόντων. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Ζάκυνθος, όπου 164 αγρότες χάνουν ολόκληρη ή μέρος της επιδότησής τους.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να ενημερωθούν για τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν σε απώλεια των ενισχύσεων στους παραγωγούς, καθώς και τις ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την επίλυση του προβλήματος για τους συγκεκριμένους παραγωγούς.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.