Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης για τα 6 δισ. που μένουν αναξιοποίητα


«Τεράστια η ζημιά από την καθυστέρηση στην εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης» 

Η ανάγκη για μια υπεύθυνη και αποτελεσματική αγροτική πολιτική, ως προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας μας, ήταν το βασικό μήνυμα της ομιλίας του Γιώργου Καρασμάνη στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σκύδρας και o ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. 

Ο πρώην Υπουργός, αφού εξήρε την πρωτοβουλία των διοργανωτών της εκδήλωσης για την σωστή ενημέρωση των αγροτών μας, αναφέρθηκε στο ¨συγκριτικό πλεονέκτημα¨ - κλιματολογικό, εδαφολογικό κλπ – της πατρίδας μας, που δίνει τη δυνατότητα για παραγωγή μοναδικών ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων. Υπογράμμισε όμως με έμφαση ότι, για να αξιοποιηθεί αυτό, απαιτούνται προγραμματισμός και δράσεις και, κυρίως, να μην αφήνουμε ανεκμετάλλευτα όσα έχουμε πετύχει σε κοινοτικό επίπεδο για τη δυναμική ανάπτυξη της αγροτικής μας οικονομίας. 

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που κατά την υπουργική θητεία του εκπονήθηκε μέσα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, συσκέψεις και συνεργασία με τους φορείς και τις Οργανώσεις από όλη την Ελλάδα. Ένα Πρόγραμμα με διασφαλισμένους πόρους 6 (έξη) δισεκατομμυρίων ευρώ που, δυστυχώς, εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν αφεθεί να λιμνάζουν αναξιοποίητα, στα ντουλάπια των κοινοτικών ταμείων, ενώ θα μπορούσαν να είχαν ήδη αρχίσει να βάζουν σε νέα δυναμική τροχιά την αγροτική αλλά και συνολικά την εθνική οικονομία. 

Στα μέτρα του Προγράμματος που η σημερινή Κυβέρνηση απαράδεκτα καθυστερεί επί ενάμιση χρόνο την εφαρμογή τους, περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων, όπως είπε: 

- Η εκκίνηση νέων επιχειρήσεων, με αυξημένο όριο επιλέξιμης ενίσχυσης έως 50.000 € ανά δικαιούχο στα πλαίσια των λεγόμενων start ups, με κοινοτικούς πόρους 72 εκ. €. 
- Η στήριξη στους νέους αγρότες, με «bonus» 25% επί της ανώτατης αξίας των δικαιωμάτων ενισχύσεων, από τον εθνικό φάκελο της νέας ΚΑΠ για τους κάτω των 40 ετών. Ενώ από το νέο Πρόγραμμα δίνονται 240 εκατομμύρια για τους νέους αγρότες. 
 - Η αξιοποίηση 466 εκ ευρώ για την υλοποίηση 7.500 νέων σχεδίων βελτίωσης αγροτικών εκμεταλλεύσεων, με ταυτόχρονη στήριξη στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με 254 εκ ευρώ . 
- Η διάθεση επιπλέον 436 εκ. € για την κατασκευή νέων εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων. Στο σημείο αυτό, ο Γιώργος Καρασμάνης, θύμισε το Φράγμα Αλμωπαίου το οποίο χαρακτήρισε ως έργο μεγάλης πνοής και σημασίας για τον τόπο μας, αλλά κατάφεραν να το καταντήσουν κι αυτό… γεφύρι της Άρτας. 

Η κύρια μελέτη έπρεπε να έχει παραδοθεί μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2011 και η κατασκευή να έχει ολοκληρωθεί το 2013. Αλλά, είχε το… (¨κουσούρι¨ να το έχει αποφασίσει και να το βάλει μπροστά Κυβέρνηση της ΝΔ). Γι αυτό ακύρωσαν την κύρια μελέτη το 2011 και χρειάστηκε να αναλάβει ο ίδιος Υπουργός, να επιταχύνει τις διαδικασίες και μάλιστα να το εντάξει τρίτο στα δέκα μεγάλα έργα του ¨πακέτου Γιουγκερ¨. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι με το νέο πρόγραμμα επιτέλους, θα κατασκευαστεί). 
- Αποκέντρωση και μείωση της γραφειοκρατίας, με εκχώρηση για πρώτη φορά του 30% των πόρων, δηλαδή περίπου 1,8 δις ευρώ του νέου Προγράμματος, στις 13 Περιφέρειες της χώρας, για να υλοποιήσουν τις στρατηγικές τους επιλογές για τον αγροδιατροφικό τομέα. -Δεν αρκεί να έχεις καλή αγροτική παραγωγή, πρέπει όπως τόνισε ο Γιώργος Καρασμάνης να την διασφαλίσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα, δηλαδή να προστατεύσεις το αγροτικό εισόδημα (ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα και δυστυχώς δεν εφαρμόζεται σήμερα το άρθρο 71 του Ν. 4235, με το οποίο καλύπτεται η ακαρπία από οποιεσδήποτε δυσμενείς καιρικές συνθήκες). 
 - Ειδικά μέτρα για τη διασφάλιση του εισοδήματος από ακραία καιρικά φαινόμενα με 45 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις αντιχαλαζικής και αντιβρόχινης προστασίας.Οι παραγωγοί που θα συμμετέχουν σε αυτά θα ενισχύονται με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά, της τάξης του 80%, όταν πρόκειται για μεμονωμένους αγρότες και 100% όταν συμμετέχουν σε ομάδες παραγωγών. 
 - Ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ, για ενίσχυση της ασφάλισης φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου και για αντιστάθμιση των εισοδηματικών απωλειών από ζωικές ή φυτικές ασθένειες και από δυσμενή κλιματολογικά φαινόμενα. 

Προβλέπαμε τη δημιουργία – για πρώτη φορά – ενός ειδικού μέτρου με αρχικό προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ και, μετά την κατάθεση στην Κομισιόν εμπεριστατωμένης μελέτης, θα ανερχόταν μέχρι τα 200 εκ. Δυστυχώς, δεν κατέθεσαν τη μελέτη και τα 200 εκ. χάθηκαν. Ο βουλευτής χαρακτήρισε ως όνειδος για το Νομό μας την ανυπαρξία Ομάδων Παραγωγών, όταν μόνον αυτές αναγνωρίζονται πλέον στην Ευρώπη, γι’ αυτό με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ενθαρρύνονται και ενισχύονται η σύσταση και λειτουργία ομάδων παραγωγών, οργανώσεων παραγωγών και ενώσεων οργανώσεων παραγωγών με κάλυψη του 100% των δαπανών τους, με συνολικό προϋπολογισμό 27 εκ. €. 

Επίσης ο Γιώργος Καρασμάνης επεσήμανε ότι κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Οκτώβριο του 2014, το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την αλιεία και τη Θάλασσα 2014-2020. Συνολικού προϋπολογισμού κοινοτικών κονδυλίων 388 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν διπλάσια από την περίοδο 2007-2013 και αυτό οφείλεται στην άριστη συνεργασία με την τότε Επίτροπο Αλιείας κα Δαμανάκη. 

Με το Πρόγραμμα αυτό ενισχύεται η απασχόληση με νέες επενδύσεις στη μεταποίηση, στις υδατοκαλλιέργειες αλλά και στον αλιευτικό τουρισμό. Αυτά τα ρεαλιστικά Προγράμματα δυναμικής ανάπτυξης της αγροτικής μας οικονομίας, που έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα τα εκπονήσαμε, δώσαμε μάχες στα Ευρωπαϊκά φόρα, για να τα περάσουμε και το πετύχαμε. Αλλά δυστυχώς λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας και απραξίας παραμένουν ανενεργά μέχρι και σήμερα, στερώντας την εθνική μας οικονομία από πολύτιμους πόρους και την αγορά από την πολυπόθητη ρευστότητα, κατέληξε ο Γιώργος Καρασμάνης.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Από παρθενογένεση προήλθε ο κύριος. Αν δεν κάνω λάθος αυτός δεν ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης; Πέρα από τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων τι άλλο έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρητορικό το ερώτημα σου υποθέτω. Ρώτα και μάθε τι έκανε για τους αγρότες και για την Πέλλα στη σύντομη θητεία του.

      Διαγραφή
    2. Θεραπενίδα των μεγαλοαγροτών (σταματησαν τα καπνά , πέρναν χρήματα χωρίς να κάνουν τίποτα και τώρα σταμάτησαν και τα χρήματα. Πρωτοστάτησαι το 08 για τα 400εκ και τώρα οι αγρότες τα επιστρεφουν.Εδωσε 200 € το στρμ στα ροδακινα προεκλογικά το14 από τα άδεια ταμεία για ψηφοφικούς λόγους.Αντι να οδηγήση τους αγρότες στις νέες προκλήσεις μια ζωή επερωτήσεις , κλάψα και δώστε.Παλαιοκοματικός ως το μεδουλι.

      Διαγραφή
  2. Σαν το Καρασμανη δεν εχει....η μεγιστη τιμη του Νομου Πελλας να εχει Υπουργο Γεωργιας.Απο ολη την Ελλαδα η καρδια του γεωργικου τομεα ειχε Υπουργο και παλεψε με ρωσσικο εμπαργκο και οι σιριζιτσες Σηφακης Τζακρης ξεφωνιζαν σαν λουγκρες....φατε τους στη μαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5:57 και 7:23 προφανώς τα σχόλιά σας τα γράψατε για να γίνει τζερτζελες. Δεν χρειάζεται να ρωτάτε τι έκανε; Το δελτίο του σας δίνει όλες τις απαντήσεις. Όλα αυτά τα προγράμματα-προκλήσεις έχουν τη σφραγίδα του Καρασμάνη. Ως προς το 08 για τα 400 εκατομμύρια εάν τον άκουγαν δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν τα πρακτικά της βουλής που τον δικαιώνουν. Και επειδή σε πονάνε τα λεφτά για τα ροδάκινα, δεν μοίρασε στραγάλια, νόμιμα λεφτά έδωσε, με σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με κρυστάλλινο τρόπο. Και αν η Ελλάδα είχε σαν τον Καρασμάνη σύγχρονους πολιτικούς θα ήταν σήμερα Ελβετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 11.07 Υπέκυψε στις πιέσεις των συνδικαλιστών για ολική αποδέσμευση των επιδοτήσεων από την καλλιέργεια του καπνού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί από την περιοχή μας η παραγωγή αυτή που βοήθησε στο αναπτυχθεί ο νομός μας τα τελευταία 60 χρόνια. Με 15 στρμ. καπνού ζούσε μια οικογένεια ενώ τώρα θέλει 300 στρμ βαμβάκι ή 500στρμ καλαμπόκι.Το 08 κυβερνούσε η παράταξη του , τι ήταν τάχα αυτό που αυτός ήξερε και οι άλλοι δεν τον άκουσαν και αναγκάζονται τώρα οι αγρότες να επιστρέψουν τα 400 εκατ;
      Οσο για τα 200 ευρώ το στρμ στα ροδάκινα τα έδωσε προεκλογικά στους αγρότες προτού τα πάρει
      από την ΕΕ για ψηφοθηρικούς λόγους Μια ζωή δημοσίευε τις επερωτήσεις του που ζητούσε ,και κλαιγόταν. Υπήρξε και το 12 ένα μήνα αντιμνημονιακός και έπειτα γύρισε στο μαντρί φοβούμενος μην χάσει την θεσούλα του. Επίσης συνεργάστηκε με αγροτοσυνδικαλιστές που μετέτρεψαν την ΕΓΣ Γιαννιτσών σε μαγαζάκι του γνωστού μεγαλοβιομηχάνου της περιοχής!!!

      Διαγραφή
    2. Φιλαράκι είσαι ημιμαθής και καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό …
      Η ολική αποσύνδεση των επιδοτήσεων έγινε το 2006. Και μάλιστα ο συγκεκριμένος βουλευτής μαζί με τον Κοντό ήταν σφόδρα αντίθετοι σε σημείο που τους είχαμε παρεξηγήσει.
      Τώρα ως προς τα χρήματα του Χατζηγάκη, ήταν και πάλι αυτός που είχε υποδείξει κατ’ επανάληψη να αποσταλούν τότε τα εκτιμητήρια. Πράγμα που αν γινόταν δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. φαίνεται πως δεν διαβάζεις και ταυτόχρονα είσαι και ανενημέρωτος.
      Ως προς τάλλα που γράφεις, φαίνεται ότι βγάζεις τα εσώψυχά σου. Γιατί τόσο κόμπλεξ; Ε! όχι να τον ταυτίζεις με τον γνωστό μεγαλοβιομήχανο! Όταν και οι πέτρες ξέρουν ποιον υποστήριζε ο μεγαλοβιομήχανος. Δεν άκουσες τίποτε εσύ για τα γνωστά τραπεζώματα …;
      Τελικά το 12 απέδειξε ότι είχε κάκκαλα. Και πάλι γνωρίζουν και οι πέτρες εκείνο το περιβόητο που είπε τότε: δεν είμαι ποδοσφαιριστής να αλλάξω φανέλα. Παραμένω πιστός στη συνείδησή μου και στο Κόμμα μου. Κανείς δεν μπορεί να με διώξει.
      Αυτά και άλλα πολλά φιλαράκι, τα οποία είναι δημοσιευμένα και μου κάνει εντύπωση η ασχετοσύνη σου. Βέβαια η κακία και ο φθόνος σου είναι ολοφάνερος.
      Ας το, άραξε, μην βουρλίζεσαι. Ο τύπος είναι άπαιχτος γιαυτό τον ψηφίζουμε και θα τον ψηφίζουμε για όσες φορές θα είναι υποψήφιος.

      Διαγραφή
    3. ΄Φιλαράκι΄Το 2006 διαφώνησε όπως λες με το κόμμα του , το 2008 δεν εισακούστηκε όπως λες από το κόμμα του , το 2012 άλλαξε θέση 180 μοιρών σε ένα μήνα (ρεζίλη των σκυλιών)και εσύ είδες κάκκαλα!!! Οταν ο πολιτικός δεν συμφωνεί με το κόμμα του πάει στο σπίτι του και γυρίζει στην δουλειά του. Η πολιτική δεν είναι ούτε θρησκεία ούτε βιοποριστικό επάγγελμα όπως πιστεύεις εσύ και ο εν λόγω κύριος!!!Παραβλέπω τους άστοχους χαρακτηρισμούς σου(άσχετος ,κομπλεξικός,φθονερός κλπ.) γιατί με όλους τους πολιτικούς πρέπει να είμαστε αυστηροί και απαιτητικοί και όχι ιδιοτελή ανθρωπάκια!!!

      Διαγραφή
  4. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λαμόγιο άκουσε τι έκανε για τα καπνά ότι ο Καρασμάνης, αλλά τα μπέρδεψε το συγχυσμένο του μυαλό και γιαυτό τον κατηγορεί ότι επι υπουργίας του αποσυνδέθηκε η επιδότηση. Πράγματι ο Καρασμάνης ως υπουργός έκανε για τα καπνά, μας διασφάλισε την επιδότηση μέχρι το 2025. Δεν του άρεσε αυτό στο λαμόγιο γιατί ξέρει ότι από τους 5000 καπνοπαραγωγούς που υπάρχουν στο νομό, οι μισοί και οι παραπάνω είναι καμικάζοι του Καρασμάνη και οι υπόλοιποι, τουλάχιστον πίνουν νερό στο όνομά του. Αντε καλά κρασιά, κομπλεξάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΡΕ ΑΡΧΙΤΟΜΑΡΙΣΤΗ , ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ .ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ Α-----Α ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
  6. EIΣAI ENAΣ KAI MONAΔIKOΣ ΠOY ΣXOΛIAZEIΣ ΠIKPOXAΛA KATΩ AΠO ENA ΔEΛTIO ΠOY EKΠEMΠEI ΓNΩΣH, PEAΛIΣMO, ΔHMIOYPΓΙKOTHTA. KAI AYTOΣ EINAI ΛOΓOΣ ΠOY ΣE ΠPOΞENHΣE "TPIKYMIA EN KPANIΩ".
    EΓPAΨEΣ ENA KATEBATΩ ΓIA TA KAΠNA, KAI AΦOY ΠHPEΣ THN AΠANTHΣH ΣTHN HMIMAΘEIA ΣOY KAI ΣE OΛA TA AΠIΘANA ΣOY, TON TAYTIΣEΣ ΜΕ TO ΔIEΣTPAMMENO MYAΛO ΣOY MEXPI ΣYNOΔOIΠOPO MEΓAΛΩN ΣYMΦEPONTΩN, OTAN ΓΝΩPIZOYN OI ΠANTEΣ OTI ΔEN EXEI ΣΠONΣOPEΣ KAI XOPHΓOYΣ.
    ΚΑΙ AΦOY ΦANHKE H ΓYMNIA TΩN EΠIXEIPHMATΩN ΣOY, AYTOΓEΛIOΠOIEIΣAI MΠEPΔEYONTAΣ TA ΠPAΓMATA.
    TO 2006 ΔIETYΠΩΣE THN ΓNΩMH TOY ΩΣ BOYΛEYTHΣ ΓIA THN AΠOΣYNΔEΣH THΣ EΠIΔOTHΣHΣ ΠPOΦANΩΣ NA EKANE ΛAΘOΣ TO IΔIΟ EKANE KAI ΓIA TO ΠAKETO XATZHΓAKH. AΛΛOI HTAN YΠOYPΓOI. ONTΩΣ ΔIEΦΩNHΣE TO 2012 ME ΠAPHΣIA KAI EIΠE AΠO TO BHMA THΣ KOINOBOYΛEYTIKHΣ OMAΔAΣ. OΛA EINAI KATAΓEΓPAMMENA KAI TON ΔIKAIΩNOYN MEXPI ΣHMEPA.
    ΣE OΠOIO KOMMA ΠHΓAINE ΘA HTAN BOYΛEYTHΣ. ΠAPEMEINE ΟΜΩΣ ΠIΣTOΣ ΣTIΣ APXEΣ TOY ΚΑΙ ΔEN HΘEΛE NA ΣYNEXIΣEI, ΑΛΛΑ ΠOΛYΣ KOΣMOΣ EΠEΣE ΠANΩ TOY ΓΙΑ NA TON METAΠEIΣEI, EYTYXΩΣ, ΓIATI ΑΥΤΟ ΘA IKANOΠOIOYΣE ΕΣΕΝΑ KAI THN ΠAPEA ΣOY.
    Ο ΛΑΟΣ TON EKPINE, AYΣTHPA TON TIMHΣE ΓIATI EKTIMHΣE TO EPΓO TOY , TON ANΔPIΣMO TOY.
    ΔIAΦΩNΩ ΓIA TOYΣ XAPAKTHPIΣMOYΣ AΛΛA TA ΓPAΦOMENA ΣOY ΦΩNAZOYN MONA TOYΣ KΑI ΔEIXNOYN TA KINHTPA ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κάθε ανάρτηση μου αναφέρω χρονολογικά το θέμα με τα καπνά , το πακέτο Χατζιδάκι , το καραγκιοζιλίκη του 12 και το 200σάρι στα ροδάκινα.Τώρα πως βγάλατε το συμπέρασμα ότι αναφερόμουν για τα καπνά επι υπουργείας του και όχι επί βουλευτικής του θητείας μόνο το παθιασμένο και φανατισμένο μυαλό σας μπορεί να εξηγήσει!!! Επίσης αναφέρθηκα ότι συνεργάστηκε με αγροτοσυνδικαλιστές που μετέτρεψαν σε μαγαζάκι την ΕΓΣΓ και όχι ο ίδιος.
      Κατά άλλα παρατηρώ δεν διαφωνείτε ουσιαστικά με τα επιχειρήματα μου .Εκείνο όμως που μου κάνει φοβερή εντύπωση είναι η οπαδική αντίδραση σας σε κάθε διαφορετική άποψη , εκτοξεύοντας ανέξοδα ένα σωρό χαρακτηρισμούς!!!Στο κάτω κάτω ο συγκεκριμένος βουλευτής κυριαρχούσε τα τελευταία 25 χρόνια στην πολιτική σκηνή της Πέλλας και φέρει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για την φτωχοποίηση της Πέλλας. Φυσικά ορισμένοι από εσάς έχουν ακόμη μερικά ψίχουλα , πολλοί όμως συμπολίτες μας ζουν στην ανέχεια ή έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό ,ιδιαίτερα οι νέοι.Ο αποκαλούμενος Καναδάς κάποτε ,μαραζώνει και γκρινιάζει σαν ξεχασμένη γεροντοκόρη.

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΕΣΠΑΣΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
      ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ, ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ Η΄ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ.
      ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ.
      ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.
      ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΞΥΠΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΦΥΛ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  7. ρε λαμόγιο του κερατά έχεις μεγάλο νταλκά με τον Καρασμάνη. να πας να σε εξετάσει ψυχίατρος. γιατί πρέπει να έχεις μεγάλη σύγχυση και ψύχωση μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠAPAKOYΛOYΘΩ OΛO TON ΔIAΛOΓO,
    ΣOY AΠANTOYN - AYTOI ΠOY ΔEN YBPIZOYN - XPONOΛOΓIKA ME EΠIXEIPHMATA,
    ΓIA TA KAΠNA, NA ΠPOΣΘEΣΩ KAI EΓΩ OTI H AΠOΔEΣMEYΣH EΓINE TO 2007 ΣE OΛEΣ TIΣ XΩPEΣ ,AΛΛΩΣTE MHN ΞEXNAΣ THN ANTIKAΠNIKH EKΣTPATEIA.ΠAKETO XATZHΓAKH,
    ΣAN ENHMEPΩMENOI ΠOΛITEΣ MΠAINOYME ΣTH BOYΛH KAI BPIΣKOYME TA ΠANTA, ΠPAΓMATIKA KAI H EΠIXEIPHMATOΛOΓIA TOY EINAI AΨOΓH O AΠOΣTOΛOY ΔEN MΠOPEΣE NA AΠANTHΣEI. TO 200ΣAPI ΣTA POΔAKINA , MΠEΣ ΣTO ΣAIT TOY YΠOPΓEIOY ΣAN ENHMEPΩMENOΣ ΠOΛITHΣ ΠOY ΠPEΠEI NA EIΣAI,ΘA ΔIAΠIΣTΩΣEIΣ OTI,ΣTOYΣ 6MHNEΣ THΣ YΠOYPΓIAΣ TOY ΣE OΛA TA ΣYMBOYΛIA ΣTIΣ BPYΞEΛEΣ EΘETE TO ΘEMA THΣ AΠOZHMIΩΣHΣ
    OΠΩΣ EΠIΣHΣ ΘA ΔEIΣ ΣTO ΣAIT TOY YΠOYPΓEIOY ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ:
    THN ΔIABEBAIΩΣH TON NOEMBPIO TOY APMOΔIOY EΠITPOΠOY ΓIA THN AΠOZHMIΩΣH.
    AΛΛA KAI ΣTHN HMEPIΔA ΣTO ΠNEYMATIKO KENTPO (18 -12-14) ΠΟΥ TO EΞHΓΓEIΛE KAI EIΠE OTI EINAI ΘEMA HMEPΩN H AΠOZHMIΩΣH
    KAI ΓIA TO12 ΠOY ΛEΣ KAI ΠAΛI H OMIΛIA TOY EINAI ΔHMOΣIEYMENH
    ΠPAΓMATI OTI EIΠE TA BPIΣKOMAI MΠPOΣTA MAΣ
    ΔEN EINAI TYXAIO TO ΓEΓONOΣ OTI OI ΠOΛITEΣ TON ΔIKAIΩΣAN ΠANHΓYPIKA KAI OΠΩΣ ΠOΛY ΣΩΣTA ΛEΣ ΣTA 20XPONIA ΠOY KYPIAPXEI - EΓΩ ΠPOΣΘETΩ EXEI ΘETIKH ΠPOΣΦOPA- ΓIA AYTO AΛΛΩΣTE O ΛAOΣ TON EΠIBPABEYEI ΣE TOΣEΣ EKΛOΓEΣ.
    ΓIA THN TAMΠAKEPA ΔEN ΛEME TIΠOTE,ΓIA TO ΔAΣOΣ, EN ΠPOKEIMENΩ ΓIA TO ΠPOΓPAMMA TΩN 6ΔIΣ ΠOY EKΠONHΘHKE EΠI THΣ YΠOYPΓIAΣ TOY KAI ΛIMNAZEI ΣTA ΣYPTAPIA TΩN BPYΞEΛΛΩN ΣTEPΩNTAΣ OΠΩΣ ΛEEI ΣTO Δ.T TOY,THN EΘNIKH OIKONOMIA AΠO ΠOΛYTIMOYΣ ΠOPOYΣ .
    EXΩ AKOYΣEI ΣTHN EPT TOYΣ ΨAPAΔEΣ NA ΛENE OTI TOYΣ EΛYΣE XPONIA ΠPOBΛHMATA ,
    ΔEN EINAI TYXAIO OTI KATAΦEPE NA ΔIΠΛAΣIAΣEI TOYΣ ΠOPOYΣ ΣTO ΠPOΓPAMMA THΣ AΛIEIAΣ.
    EN KATAKΛEIΔEI ΓIA ENA NOHMONA ANΘPΩΠO HTAN AΠΩΛEIA ΓIA TON NOMO MAΣ -ΓIATI TA ΩΦEΛH EINAI ΠOΛΛA - KAI ΓIA TON AΓPOTIKO KOΣMO , H MIKPH ΔIAPKEIA THΣ YΠOYPΓIAΣ TOY.
    ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ – ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΙΤΑΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.