Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη σύσκεψη Ομάδων Παραγωγών και συνεταιρισμών στα Καλύβια Πέλλας με συμμετοχή του Γιάννη Σηφάκη‏


Κάτι γεννιέται  -  Ήταν καιρός 

Πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών στα Καλύβια με συμμετοχή του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη

Συμμετείχαν η ΟΠ «Μέγας Αλέξανδρος» ( Καλύβια και Δροσερό), οι πρόεδροι των συνεταιρισμών Παλαιού Μυλοτόπου, Γαλατάδων, Πλαγιαρίου, Προφήτη Ηλία, οι γεωπόνοι κ. Βερυκούκης και Γαϊτάνης από την ΔΑΟΚ Πέλλας, ιδιώτες γεωπόνοι και πολλά μέλη ΔΣ συνεταιρισμών καθώς και αγρότες.

Ο βουλευτής εισηγούμενος παρότρυνε τους αγρότες να οργανωθούν και να εκπροσωπηθούν. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών και θα εκμεταλλευτούν  τις δυνατότητες που τους δίδονται με τα δυναμικά προϊόντα της Πέλλας και τον σημαντικό εξαγωγικό προσανατολισμό της περιοχής. 

Τους παρότρυνε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα διάθεσης νωπών και χυμοποίησης που υπογράφηκε πριν λίγες μέρες  σε αντιστάθμισμα του Ρώσικου εμπάργκο. 

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για όλα τα θέματα, ζητήθηκε από τους αργότες η άμεση εκτίμηση των φετινών ζημιών από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, εκδηλώθηκε ανησυχία για τον τρόπο που μπορούν να γίνουν οι εκτιμήσεις μετά από τόσον καιρό. Οι παριστάμενοι εκτίμησαν ότι το φαινόμενο με τα «στέκια» με την έκταση που πήρε είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας για την ίδρυση νέων ομάδων παραγωγών και οπωσδήποτε πρέπει η πολιτεία να παρέμβει αποφασιστικά. Όπως και με το φαινόμενο της εκτεταμένης μαύρης διακίνησης αγροτικών προϊόντων που παρατηρήθηκε ιδιαίτερα φέτος. 

Οι αγρότες αποφάσισαν , με πρωτοβουλία της Ομάδας Παραγωγών «Μέγας Αλέξανδρος» να βρεθούν μέσα στην βδομάδα ξανά για να αρχίσουν τις διαδικασίες για την κοινή εκπροσώπηση τους.

Ακόμη οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ και οι ιδιώτες γεωπόνοι καθώς και ο οικονομικός σύμβουλος της ΟΠ Γιάννης Στογιαννίδης αναφέρθηκαν λεπτομερέστερα στο πρόγραμμα διάθεσης νωπών και χυμοποίησης αλλά και σε άλλα σημαντικά θέματα της αγροτικής οικονομίας της Πέλλας.  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ρε, μπορείς να μας δώσεις τα 28 εκατομμύρια που έβγαλε ο Καρασμάνης για την οργάνωση των ομάδων παραγωγών και να ενισχύσουμε το εισόδημά μας από την ακαρπία και άσε τα πολλά λόγια. Αφού έκανε τη μαλακία ο Καρασμάνης και δεν μας τάδωσε τουλάχιστο δώστα εσύ. ΜΠΟΡΕΙΣ; Αλλιώς μόνο λόγια για να φωτογραφίζεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δώσουμε προς το παρόν το ροδάκινο για χυμό αντί 5 λεπτά που το δίνουμε 47 λεπτά μέσα από το πρόγραμμα που αναλύει ο Σηφάκης και θα δούμε και τα παραπέρα σιγά σιγά με την καλύτερη οργάνωση μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλο ενδιαφέρον. Τρεις κι ο κούκος ... Τον πήρανε χαμπάρι τον μπουρδολόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.