Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δείτε τις υποχρεώσεις του Αναδόχου κατασκευής του αποχετευτικού Αριδαίας για το δίκτυο ύδρευσης


4.10.2 Εγκαταστάσεις Επιχειρήσεων και Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΟΚΩ)

(1) Ο Ανάδοχος πρέπει να έχει υπόψη του, ότι ενδέχεται στην περιοχή του έργου να υφίστανται εναέριες ή υπόγειες εγκαταστάσεις ΟΚΩ, ΔΕΚΟ ή ΝΠΔΔ, οι οποίες πρέπει να μετατοπιστούν από τους κυρίους των.

(2) Υπάρχει περίπτωση κατά την εκτέλεση των εργασιών του έργου να δημιουργηθεί εμπλοκή με υπόγειες εγκαταστάσεις ΟΚΩ.

Στις περιπτώσεις αυτές ισχύουν τα παρακάτω:

i. Ο Ανάδοχος υποχρεούται, ύστερα από έρευνα που θα διεξάγει στα γραφεία των αρμοδίων ΟΚΩ, να αναζητήσει στοιχεία για τους υφιστάμενους, στην περιοχή των έργων, αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης κτλ., οι οποίοι εμπλέκονται με το έργο. Η επαλήθευση και συμπλήρωση των στοιχείων αυτών αποτελεί ευθύνη του Αναδόχου.

ii. Ο Ανάδοχος αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης υποχρεούται: στη λήψη οδηγιών και πληροφοριών από τους αρμόδιους φορείς (ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ύδρευση, Αποχέτευση, Φυσικό Αέριο κτλ.) για τυχόν αγωγούς ή καλώδια στις θέσεις των έργων, καθώς και στην αποκάλυψη και ακριβή προσδιορισμό τούτων πριν από την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας, όπως και στη μετέπειτα προστασία των προς αποφυγή ζημιών, η αποκατάσταση ή η αποζημίωση των οποίων θα βαρύνει αποκλειστικά τον Ανάδοχο.
(3) Επιπρόσθετα, ειδικά για δίκτυα ύδρευσης, αναφέρεται ακολούθως ως παράδειγμα η προσθήκη των
εξής όρων:

i. Ειδικά για το δίκτυο ύδρευσης και λόγω της εξαιρετικής σημασίας που έχει το δίκτυο αυτό για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων, ο Ανάδοχος υποχρεούται να εντείνει τα μέτρα για την αποφυγή ζημιών στο δίκτυο. Σε περίπτωση που παρ' όλα τα εν λόγω μέτρα, συμβούν ζημίες στο δίκτυο ύδρευσης, τότε ο Ανάδοχος υποχρεούται στην άμεση και το αργότερο εντός 4ώρου οριστική αποκατάσταση της ζημίας. Αν παρέλθει το 4ωρο χωρίς η ζημία να έχει αποκατασταθεί, τότε για κάθε επόμενο 4ωρο επιβάλλεται ειδική ποινική ρήτρα σε βάρος του Αναδόχου, καθοριζομένη στο ποσόν των ΕΥΡΩ 200,00 (ΔΙΑΚΟΣΙΑ) ανά 4ωρο. Η ειδική αυτή ποινική ρήτρα είναι ανεξάρτητη και επιπλέον των τυχόν επιβαλλομένων ποινικών ρητρών για λόγους μη τήρησης των προθεσμιών. Ο Ανάδοχος με τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, αποδεικνύει ότι έχει λάβει γνώση του όρου αυτού και τον αποδέχεται ανεπιφύλακτα.

ii. Για ζημιές ειδικά στο δίκτυο ύδρευσης η δαπάνη επισκευής αλλά και η ζημία λόγω της αξίας του απολεσθέντος ύδατος βαρύνει τον Ανάδοχο και μπορεί να παρακρατείται από τα οφειλόμενα σε αυτόν από την υπόψη εργολαβία ή άλλη ή εφόσον αυτά δεν επαρκούν εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις για είσπραξη Δημοσίων Εσόδων.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη Γενική και Ειδική Συγγραφή υποχρεώσεων του Αναδόχου κατασκευής του αποχετευτικού της Αριδαίας 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Το λέει ξεκάθαρα η ευθύνη είναι του αναδόχου. Τι ρήτρες του βάλατε έως τώρα για τις ζημιές που έχει κάνει? Στον εισαγγελέα όλοι εκεί θα πάτε μας έχετε πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχουν καψει πλυντηρια, πιεστικα νερου, εχουν καταστρεψει δρομους, αυτα ποιος θα τα πληρωσει; ολοι αναισθητοι δεν τους νοιαζει τιποτα, ακομα μια διακοπη νερου και στον εισαγγελεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οι διακοπές νερου συνεχιζονται ...τι να πω ειμαι τοσο εξαγριωμενη θυ
    ωμενη τι πρεπει δηλ να κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μαλακες θα σας καψω ρε ηλιθιοι βαλτε μυαλο θα φατε καταγγελιες στον εισαγγελεα δν ντρεπεσται πΑλι σμρ διακοπη νερου?? Ελεος.κ αισχος ειστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν γίνει καμμία ανάλυση νερού να δείτε τι αυτοφορο έχει να πέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ρε εισαγγελέα που θέλετε....συνεχίστε έτσι και θα δείτε...αντε γιατί πολύ υπομονή κάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ.
    ΜΥΝΗΣΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.