VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή του φράγματος Αλμωπαίου

Από το γραφείο της Υφυπουργού Ανάπτυξης και βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), σε σχετική συνεδρίασή του την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016, γνωμοδότησε θετικά για την υλοποίηση του έργου του φράγματος στον ποταμό Αλμωπαίο.

Πρόκειται για την τελευταία και σημαντικότερη απαιτούμενη γνωμοδότηση, η οποία αναμένονταν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου, η οποία είχε ξεκινήσει τον 4ο/2015.

Με την παραλαβή της θετικής απόφασης του ΚΑΣ, η αρμόδια Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας θα ολοκληρώσει το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου, το οποίο θα διαβιβάσει προς υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς.
Με την έκδοση της ΑΕΠΟ ανοίγει, πλέον, ο δρόμος για την πλήρη ωρίμανση του σημαντικού αυτού έργου για την ευρύτερη περιοχή του Ν. Πέλλας, δηλαδή την εκπόνηση των οριστικών μελετών και των τευχών δημοπράτησης, η οποία με βάση και το συμβατικό χρονοδιάγραμμα της σύμβασης της μελέτης αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Μετά την έγκριση του ΚΑΣ και την έκδοση της ΑΕΠΟ μπορεί να προχωρήσει το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου, για την οποία έχουν δεσμευθεί προς την Υφυπουργό κ. Τζάκρη ότι θα προχωρήσει εντός του έτους μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, με την επίβλεψη και συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, όσο και ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης. Ειδικότερα τα δύο συναρμόδια Υπουργεία προωθούν την ένταξη του φράγματος Αλμωπαίου στο ΕΠ ώστε να αντιμετωπιστούν οι αρδευτικές ανάγκες, αλλά και να λυθούν περιβαλλοντικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, καθώς αφορά σε ένα έργο δυναμικότητας μέχρι 30 εκατομμύριων κυβικών μέτρων νερού και προϋπολογισμού περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), σύμφωνα με τις μελέτες. Συγκεκριμένα η  κατασκευή του φράγματος με χωμάτινο πυρήνα εκτιμάται σε προϋπολογισμό 32 εκατομμυρίων ευρώ, η κατασκευή των δικτύων σε 63 εκατομμύρια ευρώ και τα έργα μεταφοράς σε 22,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Πάντε να δείτε τι νερό έχουν τα ποτάμια που θα καταλήγουν στο "φράγμα του Αλμωπιαίου", μιά τσάπα νερό.Πεταμένα λεφτά. Εκτός αν δεσμεύσουν τα νερά της Αλμωπίας για να ποτίζουν τα χωράφια τους οι του κάμπου των Γιαννιτσών. Μπράβο Τζάκρη, έτσι δείχνεις την αγάπη σου για τους κατοίκους της Αλμωπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…