Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Όργιο απάτης με το υγραέριο κίνησης


Όργιο… λαθρεμπορίας και νοθείας, καθώς και κλοπών στις αντλίες και στην αγορά του υγραερίου κίνησης καταγγέλλουν παράγοντες του κλάδου στην εφημερίδα «Έθνος».

Στόχος των παράνομων διακινητών η… τσέπη 200.000 οδηγών ΙΧ, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης μετέτρεψαν τους κινητήρες των οχημάτων τους, προκειμένου να γλιτώσουν την ακριβή βενζίνη, αλλά τελικά πέφτουν θύματα οικονομικής απάτης.

Οι συνηθισμένοι τρόποι παρανομίας είναι η πώληση υγραερίου που προορίζεται για τη βιομηχανία και τη θέρμανση ως κίνησης, η ανάμειξη των προϊόντων αλλά και οι παρεμβάσεις στις αντλίες ώστε να μη γεμίζει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου με τις ακριβείς απαιτούμενες ποσότητες.

Στην πρώτη περίπτωση το κέρδος για τον λαθρέμπορο είναι η διαφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Στη δεύτερη περίπτωση οι πρατηριούχοι παρεμβαίνουν στις αντλίες έχοντας τοποθετήσει ειδικό λογισμικό με αποτέλεσμα να κλέβουν έως και 10% των λίτρων που πληρώνει ο οδηγός για να γεμίσει το ντεπόζιτο.

Πρατηριούχοι και εταιρείες εμπορίας καυτηριάζουν επίσης την ατιμωρησία ενώ προειδοποιούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις πολύ χαμηλές τιμές.

Στο ερώτημα λοιπόν πώς μπορούμε να προστατευθούμε η πρώτη συμβουλή είναι να προσέχουμε πάντα τα υπερβολικά φθηνά πρατήρια.

Υπάρχουν περιοχές στην Αττική που η λιανική τιμή του υγραερίου κίνησης είναι τόσο χαμηλή που δεν δικαιολογεί ούτε το περιθώριο του πρατηριούχου ούτε και το μεταφορικό κόστος για να μεταφερθεί το υγραέριο στα πρατήρια, σύμφωνα με το Έθνος.

Επίσης, οι οδηγοί πρέπει πάντα να ζητούν αποδείξεις καθώς και να ελέγχουν τη μέση κατανάλωση ανά χιλιόμετρο ώστε να μπορούν να διαπιστώσουν αν έπεσαν θύματα κλοπής.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.