Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα κέντρα προσφύγων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα σχεδιάζει η κυβέρνηση


Οι μοναδικές περιοχές που θα εξαιρεθούν είναι οι ακριτικοί νομοί, όπως ο Έβρος, και μικρά νησιά.

Την ανακατανομή μέρους του προσφυγικού πληθυσμού σε νέα κέντρα φιλοξενίας, που θα δημιουργηθούν σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Οι μοναδικές περιοχές που θα εξαιρεθούν είναι οι ακριτικοί νομοί, όπως ο Έβρος, και μικρά νησιά.

Η δημιουργία των νέων κέντρων θα γίνεται βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων. Στόχος της κυβέρνησης είναι η κάθε δομή να στεγάζει 500 έως και 1.000 πρόσφυγες, προκειμένου οι καταυλισμοί να μην μετατραπούν σε «μικρές πόλεις».

Ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι αρκετές από τις παλιές δομές κατασκευάστηκαν σε «καθεστώς βιασύνης» και συνεπώς δεν πληρούν όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ αντίθετα οι νέοι χώροι φιλοξενίας θα διαθέτουν κοντέινερ, κι όχι αντίσκηνα.

Στην τρέχουσα φάση, όπως είπε, γίνεται επαναξιολόγηση των σημερινών καταυλισμών ώστε να διαπιστωθεί ποιες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μετά από μικρές αναβαθμίσεις, και ποιες πρέπει να καταργηθούν.

Ορισμένα σημερινά κέντρα δεν αποκλείεται να διατηρηθούν και ως εφεδρικοί χώροι φιλοξενίας.

Εν τω μεταξύ, με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζονται οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, όπως φανερώνουν τα στοιχεία που έχει δώσει δημοσιότητα το κυβερνητικό όργανο για το προσφυγικό.

Οι αφίξεις στα ελληνικά παράλια υπερδιπλασιάστηκαν ανάμεσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και το δεύτερο μισό του μήνα που ακολούθησε το πραξικόπημα, φθάνοντας από 634 σε 1.277.

Τις πρώτες 20 ημέρες του Αυγούστου ο αριθμός των αφίξεων έφθασε στους 2.100 πρόσφυγες και μετανάστες, ήτοι κατά μέσο όρο πάνω από 200 την ημέρα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΣΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ.
    ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ:
    «Τα κρούσματα ελονοσίας είναι αναμενόμενα λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών»!
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.Ε, ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΚΕΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΡΟΣ ΣΗΦΑΚΗ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΟΡΓΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την ελονοσια υπαρχει εμβολιο για την αμορφωσια και τον φασισμο δυστυχως οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΕΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ
      ΣΩΣΤΑ, ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΜΕΝΟΣ ΟΣΟ ΣΤΟ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.
      ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ.
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.
      ΑΚΟΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ.
      ΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΑΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ¨ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    2. Ακομα μλανε τυποι σαν και εσενα...ελεος.......

      Διαγραφή
    3. Απελαση πρωτα των αλληλεγγυων και μετα των λαθρομετ...... απο τον αγιο Ηλια!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.