VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νομιμοποιείται η δεύτερη δουλειά για τους αστυνομικούς

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, εξετάζουν «φόρμουλα» αύξησης τον καταλόγου των δραστηριοτήτων που θα μπορούν να αναπτύξούν οι αστυνομικοί, χωρίς αυτές να αντιβαίνουν στα καθήκοντα και την υπόσταση τον λειτουργήματός τους.

Οι απανωτές μειώσεις μισθών, αδικίες και στρεβλώσεις που σχετίζονταν με παράπλευρες ασχολίες των αστυνομικών οδήγησαν την πολιτική και την αστυνομική ηγεσία να δει... θερμότερα το άνοιγμα της λίστας με τα νόμιμα δεύτερα επαγγέλματα απασχόλησης των αστυνομικών.

Η αρχή αυτών των διεργασιών είχε γίνει τον Σεπτέμβριο τον 2015, με τον τότε υπουργό κ. Γιάννη Πανούση να έχει ανταποκριθεί θετικά στο σχετικό αίτημα των αστυνομικών. Πριν από μία εβδομάδα συστάθηκε επιτροπή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., η οποία κλήθηκε να δει σφαιρικά το σοβαρό ζήτημα, να προσαρμόσει τις ανάγκες τον αστυνομικού προσωπικού στο σήμερα και να διορθώσει τις αδικίες ενός πλαισίου που χρονολογείται το... 1970!

Η Επιτροπή

Θα εξετάσει τις κανονιστικές διατάξεις προκειμένου να ανανεώσει και να καθορίσει εκ νέου τον κατάλογο με τα επαγγέλματα που θα μπορούν να ασκήσουν οι αστυνομικοί, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Η επιτροπή θα υποβάλει το πόρισμά της στην πολιτική και την αστυνομική ηγεσία προκειμένου να τύχει ανάλογης επεξεργασίας βάσει του νομικού και θεσμικού πλαισίου και στη συνέχεια θα γίνουν οι τροποποιήσεις στο σχετικό νόμο. Dead line για την υποβολή του πορίσματος είναι οι αρχές του Σεπτέμβρη.

"Η επιτροπή θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Για παράδειγμα, θα δει αν ο αστυνομικός μπορεί να πουλά ελαιόλαδο, μέλι, πορτοκάλια, μήλα κ.ά. αγροτικά προϊόντα. Αν ένας αστυνομικός έχει 10 στρέμματα ελιές, να τις αφήσει να ρημάξουν; Λογικό δεν είναι να τις καλλιεργήσει; Το λάδι τι θα το κάνει; Θα το φάει μόνος του; Δεν θα το διαθέσει; Δεν μπορεί να αφήσει τη δική του περιουσία ακαλλιέργητη. Δεν το είχαν προβλέψει παλιά, να μην το βάλουμε τώρα; Είναι επέκταση αρμοδιοτήτων; Όχι, δεν είναι. Παράλληλα, θα φορολογηθούν έσοδα πού μέχρι σήμερα ήταν "μαύρα". Από τη στιγμή που θα θελήσει να το κάνει νόμιμα, χωρίς τον κίνδυνο κάποιος να τον "καρφώσει", θα το δηλώνει στο Αρχηγείο και θα παίρνει την έγκριση ή όχι να το κάνει», επισημαίνουν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Την ίδια ώρα, εξετάζονται και οι απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας, για δραστηριότητες με τις οποίες δεν πρέπει να ασχολείται ο αστυνομικός, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονται με τη «νύχτα» και άλλες εμπορικές συναλλαγές.
Γι' αυτό η επιτροπή θα εξετάσει ένα μεγάλο κατάλογο επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων που δεν αντιβαίνουν στην αστυνομική ιδιότητα, δεν έρχονται σε σύγκρουση ή αντίθεση με το λειτούργημά του.

«Για παράδειγμα, ένας αστυνομικός δεν μπορεί να είναι... dj σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης, το οποίο θα έπρεπε να ελέγχει για την άδεια λειτουργίας του. Φανταστείτε ένα μουσικό επιμελητή - αστυνομικό να παίρνει μεροκάματο από ένα κατάστημα που είναι παράνομο. Είναι στρέβλωση», τονίζει στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου που ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που συμμετέχουν στην επιτροπή, επισημαίνουν την ιδιαιτερότητα του αστυνομικού επαγγέλματος, που είναι η προστασία του πολίτη, και τονίζουν ότι «ο αστυνομικός ασκεί ήδη ένα επάγγελμα, οπότε η άδεια να ασκεί και ένα δεύτερο με τέτοια ανεργία είναι οξύμωρο σχήμα και απαιτείται ιδιαίτερη μελέτη».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια:

 1. κι αν η γυναίκα του τον παίρνει αβέρτα, τι θα κάνει; θα σταματήσει τις υπηρεσίες για να μην το αφήσει να αραχνιάσει; λογικά θα πρέπει να μπορεί να το εκμεταλλευτεί εμπορικά, ώστε να συμπληρώσει το πενιχρό και πετσοκομένο εισόδημά του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν ποινικοποιησουν την βλακεία που σας δέρνει τότε θα γίνουν αυτά που λέτε 12:10 και 6:45

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν θέλεις εύκολα μπορείς να τους εντοπίσεις από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για να δούμε ποιοί είναι αυτοί οι "ξύπνιοι" που νομίζουν ότι μπορούν να γράφουν ότι θέλουν.

   Διαγραφή
 3. τα ξύνουν που τα ξύνουν ας κάνουν κάτι ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ αλλά δεν θα μπορεσεουν δεν έχουν μάθει να δουλεύουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…