Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Η ΝΔ είναι η τελευταία που μπορεί να μιλά για υποβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας


Kαλύτερα να κάνει σιωπήσει και να κάνει σκληρή αυτοκριτική

Γίνεται σοβαρή προσπάθεια για την διατήρηση και του ΑΤ Κρύας Βρύσης
Αναλογία αστυνομικών προς πολίτες:
Πέλλα: 1 αστυνομικός ανά 500 κατοίκους
Ημαθία: 1 αστυνομικός ανά 130 κατοίκους
Φλώρινα: 1 αστυνομικός ανά 70 κατοίκους
9 αυτοκίνητα της Α.Δ. Πέλλας «χαρίστηκαν» σε άλλους Νομούς τα προηγούμενα χρόνια παρά την μεγάλη έλλειψη μέσων στην Πέλλα

Πετσοκόπηκε το οργανόγραμμα της Α.Δ. Πέλλας με τα κενά που έπρεπε να πληρωθούν.
Επί ποιών κυβερνήσεων έγιναν αυτά; Μήπως κύριοι επί κυβενρνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ; ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;

Νομίζουν τα ξέχασε όλα αυτά ο πολίτης της Πέλλας;

Με την τωρινή αναδιοργάνωση :

Στο Κιλκίς καταργήθηκαν 5 από τα 12 αστυνομικά τμήματα
Στην Θεσσαλονίκη καταργήθηκαν 16 από τα 34 Α.Τ.
Στην Πιερία καταργήθηκαν 4 από τα 8 Α.Τ.
Στις Σέρρες 2 από τα 10 Α.Τ.
Στην Ημαθία 1 από τα 7 Α.Τ.
Στην Πέλλα ( σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ.) 1 από τα 7 Α.Τ.

Ο βουλευτής προσπαθεί ιδιαίτερα και αυτή την ώρα να παραμείνει και το Α.Τ. Κρύας Βρύσης, δηλαδή στην Πέλλα να μην γίνει καμιά κατάργηση.
Εξάλλου αυτό ήταν από την αρχή η συστηματική προσπάθεια του στις συναντήσεις του με τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και τα σχετικά υπομνήματα που παραδόθηκαν. Ενδεικτικά παρατίθεται ένα από τα υπομνήματα του βουλευτή προς τον Υπουργό με το οποίο αιτείται την διατήρηση και των δύο τμημάτων που προορίζονταν για κατάργηση ( Άρνισσας και Κρύας Βρύσης) :

Το υπόμνημα του Γιάννη Σηφάκη της 12 Νοεμβρίου 2015:
Υπόμνημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαο
Θέμα : Να επανεξεταστούν οι καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας Ν. Πέλλας
Στην εκδήλωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στις 11/11/2015 στην Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκε για τον Ν. Πέλλας η κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών τμημάτων ανά Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών έχει σαν στόχο την εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού.

Όσον αφορά την κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας επιθυμώ να σας αναφέρω τα εξής:

1. Όπως γνωρίζετε η αστυνομική διεύθυνση Πέλλας είναι υποστελεχωμένη, χαρακτηριστικά αντιστοιχεί 1 αστυνομικός σε κάθε 500 περίπου κατοίκους την ίδια στιγμή που σε όμορους Νομούς η αναλογία είναι κάτω από 1:200. Το γεγονός αυτό έχει προφανείς επιπτώσεις στην αίσθηση ασφάλειας του πληθυσμού και στην ουσιαστική αστυνόμευση του παρά τις , πραγματικά, υπερβολικά φιλότιμες προσπάθειες του αστυνομικού διευθυντή και όλων των στελεχών και αστυνομικών. Στην κατάσταση αυτή ακόμη και μόνο η ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων στην Κρύα Βρύση και Άρνισσα , παρά την υποστελέχωση τους σε σχέση με το οργανόγραμμα (8 έναντι 15 στην Άρνισσα και 15 έναντι 30 στην Κρύα Βρύση) βοηθά σημαντικά στην αίσθηση ύπαρξης αστυνομικής δύναμης διασπαρμένης χωροταξικά στον Νομό Πέλλας, στον οποίο οι αποστάσεις μεταξύ των διαφόρων περιοχών είναι πολύ μεγάλες.

2. Δεν εξοικονομούνται πόροι με την κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας καθόσον στεγάζονται σε δημοτικά ή ιδιόκτητα κτίρια του δημοσίου και τα λειτουργικά τους έξοδα ( ηλεκτρικό ρεύμα κλπ) καλύπτονται από τους δήμους.

3. Στην περιοχή της Άρνισσας ο πληθυσμός κατά την χειμερινή περίοδο πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης προς το χιονοδρομικό του Καϊματσαλάν και της γύρω περιοχής ( Αγιος Αθανάσιος κλπ) και στην Κρύα Βρύση παρατηρούνται φαινόμενα αυξημένης εγκληματικότητας.

Για τους παραπάνω λόγους ζητώ την επανεξέταση της κατάργησης των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας μεταφέροντας το γενικό αίτημα όλων των φορέων της Πέλλας καθώς και των κατοίκων της.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Κύριε βουλευτά εσείς προχθές μας λέγατε να ενσωματωθεί το ΑΤ Κρύας Βρύσης στα Γιαννιτσά για να μπορεί να βγάζει περιπολίες. Προς τι η σημερινή κωλοτούμπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιμασαι και ονειρευεσαι φιλε; ποτε ειπε κατι τετοιο ο βουλευτης; κυνηγησε εξισου να μεινουν Κρυα Βρυση και Αρνισσα,διαβασες την ημερομηνια του υπομνηματος; αλλα δεν πρεπει να κλεινουμε τα ματια στο πως σκεφτονται αυτοι που αποφασιζουν

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς μας κάνατε να ξεχάσουμε όσα κάναν αυτοί τα τελευταία σαράντα χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σηφάκη τα παλιά κουλούρια δεν τρώγονται. έχεις καταντήσεις γραφικός. Από κει που ήσουν απαξιωτικός για το Αστυνομικό Τμήμα της Κρύας Βρύσης με τα αδύνατα επιχειρήματα, τώρα μας λες ότι συζητάτε σοβαρά και μας παρουσιάζεις και ένα παλιό υπόμνημα. Αν είναι δυνατόν κυβερνητικός βουλευτής να διεκδικεί με υπομνήματα. Όχι ρε Σηφάκη πολύ λίγος είσαι. Κατάφερες να κάνεις τη Τζάκρη μάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη τελειωσε ρε φιλε, ακομη εκει γλυφεις; Το υπομνημα παρεδοθη στον Υπουργο, που ηθελες να παει, αντε πηγαινε στη Τζακρη να κλεισεις σαν τελευταιος την πορτα..

      Διαγραφή
    2. Πράγματι Γιάν(ν)η η Τζάκρη τελείωσε, με σένα ...

      Διαγραφή
  4. ΣΗΦΑΚΗ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σηφακη προχωρα, οργανωσε τους αγροτες και μην ασχολεισαι με τους παλιους που μας εφεραν στην ξεφτιλα και στο χαλι, τραβα μπροστα, μονο εσυ μπορεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννη όσοι ασχολούνται με την πολιτική δε σημαίνει ότι ξέρουν τα πάντα. Αφήστε και αυτούς που γνωρίζουν το θέμα να μιλήσουν. Ξέρεις τι σημαίνει Σταθμός Άρνισσας; Διανυκτερεύων ξενοδοχείο με ότι σημαίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σηφακης πριν 5 μερες ελεγε οτι τα δεδομενα της Κρυας Βρυσης λόγω θεσης ειναι να καταργηθει το ΑΤ...Σημερα,ως αλλος Ολυμπιονικης στις ασκησεις εδαφους,λεει οτι προσπαθει να διατητησει το ΑΤ...Και όλα αυτα επειδη πηρε το ματι του στο ιντερνετ ότι οι πιθανοτητες ειναι πολλες να παραμεινει το ΑΤ...μπας και καρπωθεί κανα ψηφαλακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με λενεΡ

    ΡΙΖΟ κι όπως θέλω τα γυρίσω. Έχει ο κάμπος μνημη ιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δήλωση βουλευτή: καλυτερα θα κάνει να ΣΙΩΠΗΣΕΙ!!!!!!!!
    Είναι γνωστο ότι βγαίνει από το ρήμα ΣΙΩΠΙΖΩ!!!
    Αλήθεια τώρα Γιάννη πες μας ότι δεν το εγραψες εσυ,και οτι αυτός που τα εγραψε είναι ήδη σπίτι του...
    Γιατί αν το εγραψες εσυ και χρησιμποποιείς τέτοιο συντακτικό βλέπω ο Τσίπρας να σε κάνει Υπουργο Παιδείας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.