Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Διακοπές» με πλαστές ταυτότητες και κλεμμένο αμάξι έκαναν στη Σπάρτη οι Σακκάς-Σεϊσίδης


Φύλλο και φτερό κάνουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια το κλεμμένο Golf που χρησιμοποίησαν οι δύο συλληφθέντες - Ψάχνουν τυχόν σύνδεση του «ληστή με τα μαύρα» με την Ο.Λ.Α. και τους ληστές του Διστόμου

Έκαναν διακοπές στη Λακωνία ή είχαν βρει καταφύγιο στη Σπάρτη; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να δώσουν στην Αντιτρομοκρατική για τους δύο καταζητούμενους “αντάρτες πόλης” που πιάστηκαν στο μπλόκο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ για τον εντοπισμό ναρκωτικών. 

Ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεισίδης επέβαιναν σε ένα ασημί Golf που είχε κλαπεί στα μέσα Ιουνίου από το Παλαιό Φάληρο, έφερε πλαστές πινακίδες και έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας χωρίς να υπάρχει κάποια πληροφορία από την Αντιτρομοκρατική αλλά χάρη στην παρατηρητικότητα και αποφασιστικότητα των τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Το γεγονός ότι δεν έφεραν όπλα, φορούσαν βερμούδες και είχαν στην κατοχή τους πλαστές ταυτότητες και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στη Λακωνία και τη Μεσσηνία τους τελευταίους μήνες δεν έχει σημειωθεί κάποια ληστεία με αντιεξουσιαστικό άρωμα, κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο το δίδυμο να ήταν διερχόμενοι από την περιοχή και όχι να ετοίμαζαν κάποια ενέργεια. 

Οι ίδιοι κατά την πάγια στάση των αντιεξουσιαστών κρατούν το στόμα τους κλειστό και αρνούνται ακόμη και να φωτογραφηθούν και να δώσουν αποτυπώματα και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που πλέον έχουν αναλάβει την υπόθεση δεν ελπίζουν ότι θα αποσπάσουν το παραμικρό από αυτούς. 

Είναι όμως αισιόδοξοι ότι θα “μιλήσουν” τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΆΣ και όλα όσα θα βρεθούν μέσα στο κλεμμένο Golf. Έχοντας πλέον στην κατοχή τους και το dna του Σεισίδη οι διωκτικές αρχές θα προσπαθήσουν να δουν αν ο 35χρονος έχει οποιαδήποτε σχέση με ενέργειες που παραμένουν ανεξιχνίαστες όπως πυροβολισμούς και “γαζώματα” σε  πρεσβείες την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει η Ο.Λ.Α (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών) ή συμμετοχή στη σύμπραξη αντιεξουσιαστών – ποινικών που εξαρθρώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο Βόλο και στην οποία συμμετείχε ο Γρηγόρης Τσιρώνης ο οποίος ήταν μαζί με τον Μάριο Σεϊσίδη, τα δύο μέχρι πρότινος ασύλληπτα μέλη των “ληστών με τα μαύρα”. 

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των δύο καταζητούμενων:

Συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι ηλικίας 32 και 35 ετών, στη Σπάρτη

Κατηγορούνται κατά περίπτωση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ληστείες, κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση

Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας
Συνελήφθησαν χθες, 4 Αυγούστου 2016, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, κάνοντας αναστροφή και αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί πέτυχαν να ακινητοποιήσουν τους δύο επιβαίνοντες και να τους προσάγουν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Όπως προέκυψε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη κατοχή όπλων και απλή προπαρασκευαστική πλαστογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης βίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ μέχρι στιγμής τους έχουν αποδοθεί επιπλέον κατηγορίες για κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 15-06-2016 από περιοχή της Αττικής, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ενώ το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.