Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λαμπρή η Πανήγυρις της Αγίας Βάσσης στην Έδεσσα (φωτο)


Mε λαμπρότητα και κατάνυξη ολοκληρώθηκε η πανήγυρις του υπό ανέγερσιν Ιερού Ναού Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας στην Έδεσσα. 

Το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 19.00 τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με την συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους λαού. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, ο οποίος με αφορμή τον βίο και το μαρτύριο της αγίας Βάσσης και των τέκνων της αναφέρθηκε στην σύγχρονη εποχή συγκρίνοντας τα πιστά, θαρραλέα και ενάρετα τέκνα της Αγίας με τους συγχρόνους νέους, που μεγαλώνουν δίχως ιδανικά και προβαίνουν πολλές φορές σε απρεπείς και ασεβείς πράξεις. Ακολούθησε λιτανεία στην γύρω από τον ναό συνοικία.

Το πρωί της Κυριακής (21/8) τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συλλειτουργούντος του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. 
Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης εξήρε την συμβολή της μητέρας για την σωστή εν Χριστώ διαπαιδαγώγηση των τέκνων και προέβαλε ως πρότυπο μητέρας την αγία Βάσσα. Τόνισε επίσης ότι στην σύγχρονη εποχή αντί να δίδεται πραγματική παιδεία στους νέους, παρέχεται δυστυχώς τυπική εκπαίδευση. 

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, η Υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Θ. Τζάκρη και ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης.
Τις ιερές ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας κάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.