Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το βλέμμα του μικρού Ομνάρ που συγκλονίζει τον πλανήτη (βίντεο)


Ένα ακόμη παιδί, αν και στάθηκε τυχερό στην ατυχία του, θύμα του πολέμου στη Συρία. 

Η φωτογραφία του μικρού Ομάρ αμέσως μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού του και το βλέμμα του που «παγώνουν» την ανθρωπότητα. Ή μήπως όχι... Ο μικρός Ομράν Ντακνίς βίωσε με τον πιο σκληρό τρόπο τον παραλογισμό ενός εμφυλίου σε ηλικία μόλις 5 ετών. 

Για πολλούς είναι ένα ακόμη παιδί, θύμα των βομβαρδισμών στην Συρία. Για άλλους, το σύμβολο της ζωής, καθώς ανασύρθηκε ζωντανός μέσα από τα χαλάσματα του σπιτιού του, μετά το βομβαρδισμό της συνοικίας Κατέρζι στο Χαλέπι της Συρίας. 

Ο Ομράν ανασύρθηκε ζωντανός και η φωτογραφία του, με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα και σκόνες, κάνει το γύρο του διαδικτύου, παγώνοντας την ανθρωπότητα. Αυτό που σοκάρει, κυριολεκτικά, είναι το βλέμμα ενός παιδιού που δεν κλαίει, αν και αιμόφυρτο, παρά έχει μείνει να κοιτάζει άφωνο, προσπαθώντας να καταλάβει τι είχε συμβεί και κυρίως το γιατί... Ένα γιατί που χρόνια πια, δεν μπορούν να απαντήσουν οι... ισχυροί αυτού του κόσμου, που παραμένουν απαθείς όταν καθημερινά σκοτώνονται δεκάδες παιδιά στον εμφύλιο της Συρίας και όχι μόνο...
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.