Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Θεοδωρίδης: Η Παναγία Σουμελά διατηρεί ζωντανή την ιστορική μνήμη των Ελλήνων του Πόντου


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στις εκδηλώσεις εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Παρουσία του Εξοχότατου Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκεκλημένος των διοργανωτών που ήταν «Tο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα» και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά». 
Ο κ. Θεοδωρίδης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου καθώς και τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά σε μια κατανυκτική και συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο καθώς και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Ο ιερός χώρος της Παναγίας Σουμελά αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κεντρική Μακεδονία και για τον Ποντιακό Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις αυτές παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας στέλνουν ηχηρό μήνυμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

Με την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και εθνική ομοψυχία η Κεντρική Μακεδονία και η Ελλάδα μπορεί να βαδίσει σε δρόμους ανάπτυξης, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο».  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.