Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών στο Ν. Πέλλας


ΠΡΟΣ: - Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
 - Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
- Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας
-  Βουλευτές του Νομού Πέλλας
- Μ.Μ.Ε.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ N. ΠΕΛΛΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, δηλώνει την ανησυχία και τη διαμαρτυρία του, διότι κατά τις πρόσφατες επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων:
α)  Δεν αναλήφθηκε καμία δέσμευση από την Υπουργό Τουρισμού  για το ώριμο αίτημα του Δήμου Έδεσσας που αφορά την ασφαλτόστρωση μόλις 800 μ. αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο Ζέρβης – Παναγίτσας.
β)  Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών ότι το μείζον αναπτυξιακό και διαχρονικό μας αίτημα, δηλαδή η ολοκλήρωση της Ε.Ο. 2 (Εθνικής Οδού Θεσ/νίκη – Έδεσσας),  δεν θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ αλλά από διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία, υπονοώντας το πενιχρό  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της χώρας.
Επειδή, αυτό το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό μεγαλύτερο από 280.000.000 €.
Επειδή, εμείς οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης  γνωρίζουμε ότι υποδομές αυτού του μεγέθους μπορούν να χρηματοδοτηθούν μόνο από ευρωπαϊκά προγράμματα κι όχι από το ΠΔΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΟΜΟΦΩΝΑ και ζητούμε από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη θέση της
γ) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΟΜΟΦΩΝΑ για την ετεροβαρή και άνιση μεταχείριση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς την Π.Ε. Πέλλας και τον Δήμο Έδεσσας
Όταν στις 14.6.2016 ο Περιφερειάρχης εγκαινιάζει το δρόμο Ποτίδαια –Κασσάνδρα μήκους 17,5 χλμ. Π/Υ 63.000.000 €.
Όταν στη Θεσ/νίκη κατασκευάζεται ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 Π/Υ 43.000.000 € και η εσωτερική περιφερειακή οδός Π/Υ 67.000.000 €.
Όταν στο Κιλκίς κατασκευάζεται ο οδικός άξονας Θεσ/νίκη – Κιλκίς – Δοϊράνη Π/Υ 56.500.000 €.
Όταν στην Ημαθία προχωρά το τμήμα Πατρίδα – Νάουσα Π/Υ 31.900.000 €.
Τότε αναρωτιόμαστε γιατί αντίστοιχου μεγέθους παρεμβάσεις δεν ξεκινούν για τα ΩΡΙΜΑ ΕΡΓΑ στην Πέλλα όπως την παράκαμψη Μαυροβουνίου – Ριζαρίου και την ολοκλήρωση του τμήματος Άγρα – Βρυτά (από λίμνη Άγρα έως γήπεδο Τ.Κ. Άγρα) μήκους μικρότερου των 2χλμ.! Προϋπολογισμού μικρότερου των 2.000.000 € !
Εμείς στην Πέλλα και την Έδεσσα δεν είμαστε και δεν νιώθουμε παιδιά ενός κατώτερου θεού.
      Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε με την αριθμ. 180/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στην 14η συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου  2016.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Φίλιππος Ν. Γκιούρος
    

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Οι άλλοι Δήμοι και νομοί έχουν πολιτικούς γίγαντες μπροστά σου κ. Γιάννου γιαυτό πέρνουν τα έργα. Εσύ μείνε με τις αναπλάσεις που γέμισαν λακούβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο αργά δεν ξύπνησε ο Δήμαρχός σας αγαπητοί Σύμβουλοι του Δήμου Έδεσσας; Όταν υπήρχε έτοιμη χρηματοδότηση για το δρόμο Έδεσσα-Θεσσαλονίκη και κάποιοι μετέφεραν τα χρήματα για τον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης, τότε ο ίδιος όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε για αυτό, αλλά συντάχθηκε με όλους που το έκαναν γαργάρα με αστείες δικαιολογείες, κάνοντας μάλιστα επίθεση σ' αυτούς που το αποκάλυψαν! Όσον αφορά για τις πρόσφατες επισκέψεις Κυβερνητικών παραγόντων στην περιοχή μας, καλό θα είναι να κάνει ο ίδιος την αυτοκριτική του, αλλά και να λογοδοτήσει στους συμπολίτες του για το γεγονός ότι, παρά τις ανοιχτές αγκάλες με τις οποίες τους υποδέχθηκε ( τον κ. Κουρουπλή ο ίδιος άλλωστε τον κάλεσε ), αλλά και τα γλοιώδη του σαλιαρίσματα προς σ' αυτούς, τελικά τίποτε θετικό δεν απέσπασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΧΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ Η΄ ΠΑΘΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ.
    ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΔΕΣΣΑ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠ΄ ΕΞΩ;
    ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ;
    ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑΤΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;
    KAI ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:
    ΟΤΑΝ......ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;
    AYTA ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ:
    KOIMΗΣΟΥ KAI H TYXH ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΘΕΜΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν.... όταν.... όταν...
    Όταν ο δήμαρχος Έδεσσας πριν λίγες μέρες φωτογραφιζόταν σαν μπιμπελό" δίπλα στην υπουργό τουρισμού και την τοπική μας πολυκομματική, "πολύχρωμη", πολυυπουργό και πολυβουλευτίνα γράφοντας και στο προσωπικό λογαριασμό του στο φ/β "...Η κα Υπουργός θα στηρίξει τις προσπάθειές μας για ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή γιατί αγαπάει την Έδεσσα και γνωρίζει τις δυνατότητες του τόπου μας....." ας κάνει τώρα "τουμπεκί ψιλοκομμένο" γιατί δεν τον παίρνει.
    Είναι "ελάχιστος - ανύπαρκτος" πολιτικός αγόμενος και φερόμενος με χαλκά στη μύτη από τους κακούς συμβουλάτορες αυλικούς του, οι οποίοι θα γίνουν τελικά και η πολιτική του "ταφόπλακα".
    Γιατί ακολουθώντας μια αλλοπρόσαλλη πολιτική τακτική "φτύνοντας" και αμέσως μετά "γλύφοντας" τα ίδια πολιτικά πρόσωπα το μόνο που καταφέρνεις είναι να αυτοεξεφτιλίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε Δήμαρχε! Τα βάζεις με τον Τζιτζικώστα που δεν φέρει καμία ευθύνη, όμως τον Πανίκα που πήρε τα χρήματα του δρόμου Έδεσσα-Χαλκηδόνα και τα έριξε στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο τον είχες στο απυρόβλητο, αλλά τον έγλυφες κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΛΥΦΕΣ ΚΙΟΛΑΣ..........................ΚΑΛΗ ΦΡΑΣΗ.
      ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ UELEI TEXNH KAI ΙΣΩΣ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ.
      ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ;

      Διαγραφή
  6. του ταπαζιδη δουλεια ειναι αυτη. ο βλαχοδημαρχοσ μονο για σελφι φωτο με τον ψινακι ειναι..για να δουμε οταν σε 3 χρονια που δεν θα ειναι δημαρχος ποιοι θα του συμπαραστεκωντε στην καταθλιψη της ανυπαρξιας του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γκιούρο με την ομάδα σου φύγετε από τωρα, καταστρέψατε τα πάντα στον Δήμο Εδεσσας, μην το παίζεις Παναγία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.