Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κώστας Παλίκογλου: "Αρπαχτές στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αλμωπίας"


Η πλειονότητα των Ομάδων της Α1, Α' και Β' κατηγορίας έχουν εξωπραγματικά μπάτζετ, με ρόστερ κυρίως από παίκτες μεταγραφές που αμείβονται. 

Δεν είναι έτσι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο..και δεν μπορεί να υπάρξει έτσι μακροχρόνια προκοπή στο ποδόσφαιρο της Αλμωπίας. Αρπαχτές είναι μια λέξη που μπορεί να προσδιορίσει την κατάσταση.

Μια φούσκα , που αργά ή γρήγορα θα σκάσει.. Και όταν σκάει εξαφανίζει ομάδες από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Μια μικρή αναδρομή την τελευταία 15ετια και θα βρούμε πολλά τέτοια παραδείγματα. 

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι παράγοντες τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουν να σώσουν τις ομάδες τους , τα χωριά τους , αλλά και την ντόπια ποδοσφαιρική νεολαία τους.

Χάθηκε πλέον ο όρος τοπικής ομάδας , δεν υπάρχουν τοπικές ομάδες πια.. όταν στο ρόστερ με το ζόρι υπάρχουν 3-4 ντόπιοι παίχτες. Είναι κατάντια για τις ομάδες και τα χωριά, να πηγαίνει ο φίλαθλος να δει την ομάδα, και να μην ξέρει, να μην γνωρίζει τους παίχτες που αγωνίζονται στην ΟΜΑΔΑ του ΧΩΡΙΟΥ του, και να απευθύνεται με τα νούμερα τους (π.χ. καλός παίχτης το 9αρι, μπράβο 2αρι, κτλ κτλ). 

Πολλές φορές έχει τύχει να παρακολουθούμε παιχνίδια της Α' Εθνικής και να σχολιάζουμε , από την εντεκάδα της Τρίπολης κανένας Έλληνας, από του Ολυμπιακού μόνος Έλληνας ο Μανιάτης π.χ. από τον Άρη 1 Έλληνας κτλ κτλ. Η μεγαλύτερη ειρωνεία όταν είμαστε μέλη ερασιτεχνικών συλλόγων που επικρατεί ακριβώς το ίδιο πράγμα. 

Πόσο διαφορετικό θα ήταν άραγε το ποδόσφαιρο αν αυτά τα χρήματα που πέφτουν σε μεταγραφές, επενδυόταν στον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων, πόσο διαφορετικό θα ήταν αν τα χρήματα επενδυόταν στην οργάνωση και την λειτουργία των τμημάτων υποδομής, όπως επίσης και για την ιατρική κάλυψη των ομάδων τους. 

Κωνσταντίνος Παλίκογλου
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.