Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας στον Όλυμπο


Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου θα μας βρει στον Όλυμπο. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia όπως κάθε χρόνο, ετοιμάζεται για μια εξόρμηση στο βουνό των θεών. 

Το Οροπέδιο των Μουσών περιμένει να μας υποδεχτεί καθώς εκεί θα κατασκηνώσουμε κάτω από τον επιβλητικό όγκο του Στεφανιού, στα πόδια του θρόνου του Δία..

Την Κυριακή θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τους αθλητές στην προσπάθειά τους στον 30ό Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου καθώς θα περνούν από τα καταφύγια πριν πάρουν το δρόμο για τα ζωνάρια και την κατηφόρα.

Απαραίτητος ο πλήρης κατασκηνωτικός εξοπλισμός, καθώς και ο κατάλληλος ρουχισμός για ορεινές νυχτερινές θερμοκρασίες.

Θα ακολουθηθεί η κλασική διαδρομή από την Γκορτσιά. Θεωρείται δύσκολη και έχει διάρκεια περί τις 7 ώρες. Υπάρχει δυνατότητα να ανέβουν τα σακίδια με τα μουλάρια, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο κατέβασμα θα χρειαστεί να κουβαληθούν.

Στα καταφύγια υπάρχει η δυνατότητα γευμάτων, ενώ διατίθεται και νερό προς πώληση. Στη διάρκεια της διαδρομής νερό υπάρχει μόνο στο καταφύγιο της Πετρόστρουγγας, περίπου στα 2/5 της διαδρομής.

Για πληροφορίες απευθύνεστε στον Έφορο Ορειβασίας:
Χρήστος Τζώτζης 6980173410
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.