VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης

Το θέμα  της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Φύλαξης Κρύας Βρύσης συζητήθηκε σήμερα στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας. 

Μετά και την τοποθέτηση όλων των δημοτικών παρατάξεων το δημοτικό συμβούλιο δήλωσε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την κατάργηση του Α.Τ.Φ. Κρύας Βρύσης αναλύοντας τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη και τη λειτουργία του. 
1. Το Αστυνομικό  τμήμα στεγάζεται σε κτήριο χωρίς έξοδα, με εξασφαλισμένη τη συντήρηση του από το Δήμο Πέλλας και διαθέτει κρατητήριο δέκα ατόμων που πληροί τους κανόνες ασφαλείας. 
2. Καλύπτει μια αγροτική περιοχή με πληθυσμό περισσότερο από (10.000) δέκα χιλιάδες κατοίκους και παρέχει ασφάλεια στη λειτουργία του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ., το οποίο εξυπηρετεί δεκάδες συνταξιούχος, στη λειτουργία των υποκαταστημάτων της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς, των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των βιομηχανιών, των πρατηρίων υγρών καυσίμων και των επιχειρήσεων που στηρίζουν την τοπική οικονομία. 
3. Ο Δήμος Πέλλας αν και καλύπτει πληθυσμιακά το 45% της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας η αστυνομική δύναμη που διαθέτει είναι πολύ χαμηλή αναλογικά με τον αριθμό ένστολων που υπηρετούν στην Π.Ε. Πέλλας. 
4. Στη  Δημοτική Ενότητα Κρύας Βρύσης, είναι συχνά τα φαινόμενα παραβατικότητας, κλοπών αγροτικών προϊόντων και μηχανημάτων αλλά και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών λόγω των πολλών οδών διαφυγής. Επιπρόσθετα, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης εργατών γης εμφανίζονται πολλοί παράνομοι μετανάστες με αποτέλεσμα το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του νομού να  παρουσιάζει τη μεγαλύτερή του δραστηριότητα στο Δήμο Πέλλας και ιδιαίτερα στη Δημοτική Ενότητα Κρύας Βρύσης. 

Για τους παραπάνω λόγους αποφασίστηκε ομόφωνα:

1. Να ζητηθεί από τους τοπικούς βουλευτές – εφόσον συμφωνούν με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου -  να δηλώσουν  δημόσια και έμπρακτα την στήριξη τους για την παραμονή του Α.Τ.Φ. Κρύας Βρύσης και να συμμετέχουν από κοινού στην προσπάθεια αναθεώρησης του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος. 
2. Να κληθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκειμένου να καταδειχθεί  η βούληση της τοπικής κοινωνίας για παραμονή και λειτουργία του Α.Τ.Φ. Κρύας Βρύσης. 
3. Η σύσσωμη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στην τοπική κοινωνία και η συμπαράσταση του σε οποιαδήποτε κινητοποίηση. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…