Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο


Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι μπορεί να μας βάλουν σε πειρασμό να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο ακόμη και τρόφιμα που κανονικά αφήνουμε σε κάποιο ντουλάπι ή σε ένα καλάθι επάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Καλό είναι να το κάνουμε όταν πρόκειται για τρόφιμα που μπορεί να αλλοιωθούν από τη ζέστη, όπως σοκολάτες ή φρούτα, δεν πρέπει όμως ποτέ να βάζουμε στο ψυγείο τις ωμές πατάτες.

Σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA), όταν τοποθετούμε τις ωμές πατάτες στο ψυγείο αυξάνεται η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα. Όταν στη συνέχεια μαγειρέψουμε τις πατάτες τα σάκχαρα αυτά θα οδηγήσουν στο σχηματισμό ακρυλαμιδίων, μια κατηγορία χημικών ουσιών που ενδεχομένως συσχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου.

Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύουμε τις πατάτες, ασχέτως εποχής, είναι να τις τοποθετούμε σε μια χάρτινη σακούλα ή σε ένα καλάθι σε ένα δροσερό μέρος χωρίς υγρασία και χωρίς να εκτίθενται στο φως.

Πηγή: onmed.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:


  1. Και με τις καταψυγμενες των fast food που ολοι μας φαγαμε και ακομη τρωμε τι γινεται;;;;;;
    [ενας φορολογουμενος πολιτης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα έχω την εντύπωση ότι ακόμα και οι φρέσκες πατάτες, πριν τις αγοράσουμε, περνάνε κάποιο χρόνο σε ψυγεία.

    Χωρίς να δούμε τη μελέτη στην οποία βασίζεται η παραπάνω σύσταση, δεν μπορεί να βγει κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Ήδη το ότι μιλάνε για ενδεχόμενη σύνδεση με καρκίνο δείχνει ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.