VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας : «ΟΧΙ στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης»

Επιστολή διαμαρτυρίας του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη διαφωνία και διαμαρτυρία του για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο κ. Θεοδωρίδης, είχε με επιστολή του αναφερθεί στο παρελθόν για μια σειρά από βάσιμα επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία η μόνη λύση για την Πέλλα είναι η διατήρηση και ενδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής μας. 

Άλλωστε, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ήταν ο πρώτος που είχε κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» πριν από τέσσερα περίπου χρόνια με την υπ’ αριθ. 1367/18-2-2011 επιστολή του για την επερχόμενη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας, όμως, τότε κάποια κυβερνητικά στελέχη είχαν σπεύσει να διαψεύσουν αυτήν την εξέλιξη. Στο νέο σχέδιο προεδρικού διατάγματος η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εντελώς ατεκμηρίωτα προχωράει στην κατάργηση του Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Αρχικά, με αφορμή το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων στην Επικράτεια θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης και ζητούμε την διατήρηση και ενίσχυσή τους με προσωπικό και υποδομές.

Σε προηγούμενη επιστολή είχα αναφερθεί ότι πρόκειται για μια κατ’ επίφαση διαβούλευση του σχεδίου αναδιάρθρωσης με την οποία δίνεται η εικόνα ότι είναι ήδη προαποφασισμένη η υλοποίηση του προγραμματισμού που έχει κάνει η Κυβέρνηση και μάλιστα ότι αυτή γίνεται χωρίς ουσιαστικό στρατηγικό σχεδιασμό.  Στην περίπτωση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας είχαμε αναφέρει τις περιπτώσεις των δύο Αστυνομικών Τμημάτων που περιλαμβάνονται στα αρχικώς προς κατάργηση Τμήματα και με επιχειρήματά μας, διατηρήσατε πολύ σωστά, το Αστυνομικό Σταθμό Άρνισσας. Στην περίπτωση όμως του Δήμου Πέλλας, αφήνεται έναν Δήμο των 65.000 κατοίκων με ένα αστυνομικό τμήμα, καταργώντας το Α.Τ. Κρύας Βρύσης. 

Αναφορικά με το Αστυνομικό Τμήμα της Κρύας Βρύσης, το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και δεν επιβαρύνει το δημόσιο, υπογραμμίζουμε ότι η κατάργησή του θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στο αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, όπως έξαρση εγκληματικότητας, αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας και δυσλειτουργία διεκπεραίωσης σχετικών γραφειοκρατικών υποθέσεων εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλοδαπών εργατών γης από τρίτες χώρες.

Επιπρόσθετα, το Αστυνομικό Τμήμα της Κρύας Βρύσης έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες σε επείγοντα και άκρως σοβαρά περιστατικά που σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια. Άλλωστε, η ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών και της Κρύας Βρύσης πολύ συχνά ελέγχεται από τις αστυνομικές υπηρεσίες όχι μόνο της Πέλλας, αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας, για περιστατικά που έχουν σχέση με διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, αφού ο μεγάλος κάμπος ευνοεί την ύπαρξη τέτοιων καλλιεργειών. Και σε αυτό το κομμάτι το Αστυνομικό Τμήμα της Κρύας Βρύσης προχωρά σε συντονισμένες ενέργειες και επιχειρήσεις καταστολής με σημαντικές επιτυχίες.

Γεωγραφικά, το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης ανήκει στον Δήμο Πέλλας ο οποίος, με τον πληθυσμό να φτάνει τις 65 χιλιάδες κατοίκους κατατάσσεται δέκατος (10ος) της Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και τριακοστός όγδοος (38ος) πανελλαδικά. Δηλαδή, με την κατάργηση του πολύ σημαντικού, λόγω της γεωγραφίας του, Αστυνομικού Τμήματος αποδυναμώνεται ένας από της μεγαλύτερους Δήμους της Χώρας.

Επιπλέον, η απόσταση που πρέπει να διανύσουν τα στελέχη των Αστυνομικών Υπηρεσιών των Γιαννιτσών, όπου βρίσκεται η έδρα του Δήμου Πέλλας είναι πολύ μεγάλη ενώ, οι αρμοδιότητες φτάνουν σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων. Έτσι, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να υπάρξει πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, τη στιγμή μάλιστα που στον εν λόγω Δήμο ανήκουν τριάντα τρεις (33) Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο χρόνος κάλυψης της απόστασης Τ.Κ. Αθύρων – Τ. Κ. Σταυροδρομίου είναι μία (1) ώρα! 

Μία πρόταση, την οποία είχαμε καταθέσει παλιότερα αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση θα ήταν η επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης με στελέχη που σήμερα υπηρετούν στις υπηρεσίες των Γιαννιτσών, με παράλληλη όμως αύξηση αρμοδιοτήτων του Α.Τ. Κρύας Βρύσης στη Δημοτική Ενότητα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση υπαλλήλων από το Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών, παραμένει το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης αναβαθμισμένο και καλύπτονται στον τομέα της αστυνόμευσης κοντινές μεταξύ τους περιοχές αποτελεσματικά και άμεσα. 

Συν τοις άλλοις, η τοπική οικονομία θα υποστεί μεγάλο πλήγμα, διότι, η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος θα επιφέρει ένα «ντόμινο» αποχωρήσεων υπηρεσιών που έχουν απομείνει στην περιοχή καθώς και κλείσιμο επιχειρήσεων. Άρα, η πολιτική της Κυβέρνησης κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την ανάπτυξης και της προόδου.

Θα θέλαμε ακόμη να σχολιάσουμε την αύξηση των περιπολιών για την καλύτερη αστυνόμευση που αναφέρεται ως η απάντηση στην κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων. Αυτή η επιλογή δεν είναι λύση, ιδίως όταν οι υποδομές και, συγκεκριμένα, τα περιπολικά που θα χρησιμοποιούνται από τα στελέχη των Αστυνομικών Τμημάτων είναι σε άθλια κατάσταση, γεγονός που καθιστά αδύνατη την αποτελεσματική αστυνόμευση των περιοχών.

Ως εκ τούτου, αντιδρούμε στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης και ζητούμε την ενίσχυση των δομών της για την ακόμη καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών, σε μία ακριτική Περιφερειακή Ενότητα με της γεωγραφικές ιδιαιτερότητες. 

Η λογική των «τυφλών» δημοσιονομικών περικοπών δεν αρμόζει στην Ελληνική Περιφέρεια που υφίσταται της τραγικές συνέπειες των μνημονίων και, συνεχώς, αποδυναμώνεται.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο σχεδιασμός για τις αλλαγές στο Πρόγραμμα «Καλλικράτης» προσδιορίζεται στο 2017 και θα επιφέρει και χωροταξικές αλλαγές με δημιουργίες νέων δήμων. Συνεπώς προτείνουμε η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων να πραγματοποιηθεί παράλληλα με τις τροποποιήσεις του «Καλλικράτη» ώστε να δημιουργηθεί μια λειτουργική οργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα με κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και δεν μπορεί να υποστεί κάτι ανάλογο με το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης που βρίσκεται σε περιοχή με πολλά και δυσανάλογα προβλήματα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία, ζητάμε να εξετάσετε με προσοχή το αίτημά της και παραμένουμε στη διάθεσή της για περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»

Να επισημάνουμε ότι η επιστολή κοινοποιείται στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. 
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. 29/12/2015
  H Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Κρύας Βρύσης ευχαριστεί τη Θ. Τζάκρη και κατακεραυνώνει τους καιροσκόπους που έχασαν μέχρι και τον δήμο!
  Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Κρύας Βρύσης Δήμου Πέλλας στα πλαίσια συζήτησης για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων όλης της χώρας ευχαριστεί την Υφυπουργό Βιομηχανίας και βουλευτή Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη
  για την άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματική παρέμβασή της στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Νικόλαο Τόσκα, ώστε να παραμείνει έως έχει η λειτουργία του ΑΤ Κρύας Βρύσης, το οποίο αποτελεί πυλώνα δημόσιας ασφάλειας στην περιοχή.
  Στο σημείο αυτό θέλουμε να αναφερθούμε και να προτείνουμε στους καιροσκόπους με ονοματεπώνυμο (τοπικούς και μη) να πάψουν να βρίσκουν λύσεις σε λυμένα προβλήματα. Η Κρύα Βρύση δε χρειάζεται όψιμους σωτήρες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να πανηγυρίζουν με επιτυχίες που δεν τους ανήκουν. Η Κρύα Βρύση χρειάζεται πολίτες που πραγματικά τη νοιάζονται και που θα την οδηγήσουν στην πρόοδο και την ευημερία.
  Ο Δήμος της Κρύας Βρύσης χάθηκε και υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο γιατί το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα στενά προσωπικά τους συμφέροντα και μέσα από τέτοιες λογικές χάθηκε ο Δήμος. Φυσικά εάν υπήρχε ο Δήμος δεν θα έμπαινε θέμα για τη διακοπή λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής. Γι’ αυτό οι κύριοι αυτοί ας αφήσουν τις κομματικές σημαίες και να καθίσουν στην άκρη, αρκετά μας “σώσατε”…
  Εμείς οφείλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας και να στηρίξουμε τις προσπάθειες τους για την ανάπτυξη του τόπου μας γιατί κι εμείς αγαπάμε και νοιαζόμαστε τον τόπο αυτό όπως οι περισσότεροι από εσάς.
  H Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Κρύας Βρύσης ευχαριστεί τη Θ. Τζάκρη και κατακεραυνώνει τους καιροσκόπους που έχασαν μέχρι και τον δήμο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα λιμά του ΠΑΣΟΚ έβγαλαν ανακοίνωση και ευχαριστούν την Τζάκρη η οποία παρεμπιπτόντως την περίοδο που χάθηκε ο Δήμος ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών.Η αιτία που χάθηκε ο Δήμος Κρύας Βρύσης έχει ονοματεπώνυμο και ονομάζεται κ. Θεοδώρα Τζάκρη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όταν χάθηκε ο δήμος υφυπουργός στο αρμόδιο υπουργείο ηταν η κύρια που γλειφεται. Τοτε ηταν ΠΑΣΟΚ όπως κι εσείς οψιμοι αριστεροί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…