Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Αποκαθίστανται οι αδικίες στην εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων


Η κυβέρνηση αποκαθιστά τις σημαντικές αδικίες στην εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων που δημιούργησε η καταστροφική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων 

Οι προσπάθειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κάποιων βουλευτών από όλη την χώρα ( μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Σηφάκης) να επιμένουν στην αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών που είχαν υποστεί οι κτηνοτρόφοι ( κυρίως οι αιγοπροβατοτρόφοι) από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αποδίδουν καρπούς. 

Τα προβλήματα προήλθαν από την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεγάλου ποσοστού των βοσκοτόπων που είχαν δοθεί στους κτηνοτρόφους, το 2013. Η απόρριψη αυτή προήλθε από την απαράδεκτη ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων στην αποστολή φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσπάθειας να πείσουν ότι στην Ελλάδα βοσκοτόπια είναι και δασικές, ξυλώδεις, φρυγανώδεις κλπ εκτάσεις και όχι μόνο οι λειμώνες ( όπως στην Βόρεια Ευρώπη). 

Η τεχνική λύση που δόθηκε δεν συνοδεύτηκε από ψηφιοποίηση των βοσκοτόπων όπως ορίστηκαν από αυτήν με αποτέλεσμα τεράστιες αδικίες κυρίως στους αιγοπροβατοτρόφους.
Η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο για τα βοσκοτόπια και δίνει αυτή την μάχη στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. 

Οι κτηνοτρόφοι ( κυρίως οι αιγοπροβατοτρόφοι) βλέπουν ότι η πληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2015 επανέρχεται στην ομαλότητα. Σε κάποιους υπήρξε πλήρης αποκατάσταση, σε άλλους μερική και σε λίγους εξακολουθεί το πρόβλημα. Αυτές τις μέρες ο ΟΠΕΚΕΠΕ ψηφιοποιεί τους βοσκοτόπους της τεχνικής λύσης με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών. 

Δεν απαιτούνται ενστάσεις, ελέγχονται υπηρεσιακά όλες οι περιπτώσεις.  
Η κτηνοτροφία πρέπει να στηριχτεί, το εμπορικό ισοζύγιο των κτηνοτροφικών προϊόντων πρέπει να βελτιωθεί με μείωση των πολύ μεγάλων εισαγωγών, με στήριξη της εγχώριας παραγωγής.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αποκατάσταση όλων των αδικιών στον χώρο της κτηνοτροφίας. Και θα δώσουμε στους κτηνοτρόφους που στηρίζουν την εθνική οικονομία και κρατούν την ζωή στην Ελληνική ύπαιθρο την αξιοπρέπεια τους, την δυνατότητα τους να ζήσουν τις οικογένειες τους και να παροτρύνουν και τα παιδιά τους να συνεχίσουν και να αναπτύξουν την κτηνοτροφική παραγωγή με εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τους, με επιστημονικό τρόπο και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και εγχώριων προγραμμάτων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ουπς!
    Μετά τις πολυήμερες διακοπές σου μας τρελλανες με τις χαζοανακοινωσεις! Ήρθες power

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.