Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Ερντογάν θέλει να συλλάβει τον Χακάν Σουκούρ για το πραξικόπημα!


Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε κατά του πρώην σταρ του ποδοσφαίρου Χακάν Σουκούρ, στο πλαίσιο του πογκρόμ που συνεχίζεται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Χακάν Σουκούρ, πρώην διεθνής, κατηγορείται ότι «είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης», μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφερόμενο στην οργάνωση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, και η τουρκική ηγεσία έχουν καταστήσει υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος.

Το πρακτορείο διευκρινίζει ότι ο Χακάν Σουκούρ έχει εγκαταλείψει την Τουρκία από τον περασμένο χρόνο μαζί με την οικογένειά του.

Σημειώνεται πως ο Χακάν Σουκούρ, ο οποίος στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του αγωνίστηκε με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ, είχε εκλεγεί βουλευτής το 2011 με το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν.

Το 2013, όμως, είχε παραιτηθεί μετά από έρευνα για σκάνδαλο διαφθοράς που είχε βάλει τότε στο στόχαστρο τον Ερντογάν και τον στενό του κύκλο.

Στη συνέχεια ο Σουκούρ είχε ταχθεί στο πλευρό του Φετουλάχ Γκιουλέν, που πλέον αποτελεί «κόκκινο πανί» για την τουρκική κυβέρνηση.

Στις αρχές του καλοκαιριού, η εισαγγελία της περιφέρειας του Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης ζήτησε να επιβληθεί στον Σουκούρ, που έχει πετύχει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ, το 2002 στη Νότια Κορέα, ποινή από ένα έως τέσσερα χρόνια φυλάκισης, επειδή εξύβρισε» τον Ερντογάν με μια σειρά μηνυμάτων στο Twitter που έχουν έκτοτε σβηστεί, χωρίς να διευκρινίσει το περιεχόμενό τους.

Ο 44χρονος Σουκούρ με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ κέρδισε οκτώ φορές το τουρκικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο UEFA το 2000 Έχει συμμετάσχει 112 φορές στην εθνική ομάδα, με την οποία έχει σημειώσει 51 γκολ από το 1992 έως το 2008 και είχε καταλάβει την 3η θέση στο Μουντιάλ του 2002.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.