Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Να μην διακόπτεαι η κάρτα ανεργίας στους απασχολούμενους σε εποχιακή εργασία


Ο Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε  στη Βουλή αναφορά το υπόμνημα της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.), της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών – Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και του Εργατικού Κέντρου Βεροίας, σχετικά με την πρόταση τους για την δυνατότητα προσωρινής αναστολής ισχύος της κάρτας ανεργίας πολιτών, οι οποίοι απασχολούνται σε εποχιακού χαρακτήρα επιχειρήσεις επεξεργασίας και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων.  

Στο υπομνήμα επισημαίνεται η απροθυμία των ανέργων να διακόψουν την κάρτα ανεργίας τους για να απασχοληθούν σε μια προσωρινή – εποχιακή εργασία χάνοντας τα δικαιώματα που έχουν αποκτήσει ή προσδοκούν από αυτή (π.χ. μοριοδότηση σε επικείμενη προκήρυξη) και ταυτόχρονα ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας στον οποίο ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε την αναφορά, να δοθεί η δυνατότητα προσωρινής αναστολής ισχύος της κάρτας ανεργίας σε όσους απασχολούνται σε εποχιακή εργασία κατά την περίοδο συγκομιδής, επεξεργασίας και συσκευασίας των αγροτικών προϊόντων.  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Φανταστήτε τι εργασιακές ευκσιρίες δίνουν στους εργαζόμενους που προτιμούν το ταμείο απο την 'δουλειά'.Μήπως οι κονσερβοβιομηχανοι δεν βρίσκουν εργάτες; Ας δώσουν κάνα ευρώ παραπάνω ,πως δίνουν 35 λεπτά στους αγρότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 35 λεπτα φετος γιατι τις αλλες χρονιες με το ζορι 25-27 λεπτα (στα πεδινα)

      Διαγραφή
  2. Κύριε βουλευτά την μοριοδοτηση της κάρτας ανεργίας την έίχατε ψηφίσει κάποτε; Αν ναι δεν έχετε ηθικό δικαιωμα να ζητάτε έστω και την προσωρινή κατάργηση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξυπνυσατε κύριε βουλευτα. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.