Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Mε επιτυχία συνεχίζεται το Φεστιβάλ Θεάτρου στην Έδεσσα


«Το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην πόλη μας είναι γεγονός! Με την ηθική και οικονομική υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Έδεσσας , μια δυνατή ομάδα συμπολιτών μας, αυτή που εμείς αποκαλούμε «Οικογένεια του Εδεσσαϊκού Θεάτρου» εργάστηκε για την υλοποίηση αυτής της ιδέας. 

Με οργάνωση, μεθοδικότητα και αξιοποιώντας όσα μέσα είχαμε στη διάθεσή μας, δουλέψαμε για να υπηρετήσουμε την αποστολή που μας ανατέθηκε, από τους προκατόχους μας, τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μας, τους αγνούς οραματιστές, να προάγουμε πολιτισμό. Μια θεατρική διαδρομή, ένα γοητευτικό θεατρικό ταξίδι  μας κλείνει  ραντεβού από σήμερα έως τις 28 Αυγούστου, στη σκηνή αυτού του θεάτρου, εδώ που ο Λόρκα θα συναντήσει τον Τσέχωφ και τον Μολιέρο αλλά και ο Καμπανέλλης τους Ρέππα-Παπαθανασίου. 

Σε αυτή τη σκηνή, που θα αποτελέσει βήμα έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας για τα σχήματα που φιλοξενούμε, αφού θα παρουσιάσουν έργα του σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου και που με ολοφάνερη την αγάπη τους για το θέατρο, υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.  Δεκάδες δημιουργοί όλων των ειδικοτήτων του Θεάτρου μας τιμούν με την παρουσία τους. Με στόχο να ικανοποιήσουμε και τον πιο απαιτητικό θεατή, επιλέξαμε από τους καλούς, τους καλύτερους! Τα έργα που  θα παρουσιαστούν έχουν το άρωμα της ποιότητας. Οι Θεατρικές ομάδες που φιλοξενούμε αξίζουν την προσοχή σας και το χειροκρότημα σας. Τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.

Φιλοδοξούμε αυτό το Φεστιβάλ να εξελιχθεί σε φάρο τέχνης, να γίνει αυτή η Θεατρική συνάντηση θεσμός και να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πολιτιστικό προφίλ στη περιοχή μας ώστε η Έδεσσα να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και το Θέατρο.»

Με αυτά τα λόγια η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας, ευχαριστώντας παράλληλα το κοινό που με την παρουσία του δηλώνει έμπρακτα την αγάπη του στο σύλλογο καθώς και όλους όσοι αγκάλιασαν το εγχείρημα και συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα.

Την αυλαία άνοιξε η Θεατρική Ομάδα Σερβίων Κοζάνης «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΥΙΝΤΑ» παρουσιάζοντας τα μονόπρακτα του Anton Chekhov «Πρόταση γάμου» και «Αρκούδα» σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη κερδίζοντας τις εντυπώσεις,  ενώ την Παρασκευή 19 Αυγούστου, με αφορμή τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Ισπανού δραματουργού και ποιητή Federico Carcia Lorca, η κα Βούλα Αργυράκη, μέλος του Πειραματικού Εργαστηρίου Προφορικής Λογοτεχνίας (Π.Ε.Π.ΛΟ.), προσέγγισε αφηγηματικά τον «Ματωμένο γάμο» ενθουσιάζοντας το κοινό με την πρωτοποριακή της ερμηνεία. 
Το Σάββατο η σκυτάλη πέρασε στην Παιδική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου και το παραμύθι του Θοδωρή Παπαϊωάννου «Το ποτάμι που θύμωσε».Ένα έργο που κατενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας τους παράλληλα με τη διασκέδαση, πολλά οικολογικά μηνύματα. Την παράσταση μεταξύ άλλων, παρακολούθησε η Θεατρική ομάδα του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» η οποία έφτασε στην πόλη μας νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, ανταποδίδοντας την θερμή υποδοχή των Κορινθίων στην Θεατρική ομάδα της Κεντρικής Σκηνής όταν αυτή συμμετείχε στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με το έργο «Φούστα-Μπλούζα», επεφύλαξε εκπλήξεις στους φιλοξενούμενους. Το πρωί της Κυριακής, μέλη του Δ.Σ. συνόδευσαν την αποστολή σε μια μαγευτική διαδρομή στην περιοχή των καταρρακτών δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να θαυμάσουν την ασύγκριτη ομορφιά της Έδεσσας,  να επισκεφτούν τουριστικές δομές που λειτουργούν από τη ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. και να ενημερωθούν από στελέχη της επιχείρησης.

Εκπλήξεις όμως επεφύλαξαν και οι Κορίνθιοι προς το Εδεσσαϊκό Θέατρο. Το ίδιο βράδυ καθήλωσαν το κοινό με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους στο έργο του Federico Carcia Lorca «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» και αμέσως μετά την παρουσίαση του έργου, ο σκηνοθέτης της παράστασης και Πρόεδρος του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» κος Παύλος Καράγιωργας, απηύθυνε  χαιρετισμό και παρέδωσε το Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου στην κα Μαίρη Πέτκου, διάκριση που απέσπασε στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου για την ερμηνεία της ως «Λαρίσα» στο έργο «Φούστα-Μπλούζα» των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου.

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών τη Δευτέρα 22 Αυγούστου , ακυρώθηκε η προγραμματισμένη παράσταση της Θεατρική ομάδας Νέας Πέλλας «ΠΕΛΛΑΙΑ ΜΟΥΣΑ».Οι συντελεστές της παραγωγής έφτασαν στο Θέατρο Γαβαλιώτισσας  για να παρουσιάσουν την κωμωδία «Οι συμπεθέρες» όμως η δυνατή βροχόπτωση δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της παράστασης. Παρά την απρόσμενη εξέλιξη, οι διοργανωτές φρόντισαν να αποζημιώσουν τους φιλοξενούμενους για τον κόπο τους και την καλή τους πρόθεση να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, παραθέτοντας τους γεύμα και διασκεδάζοντας μαζί τους σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα ως αργά το βράδυ. Αποχαιρετίστηκαν δίνοντας την υπόσχεση η «θεατρική συνάντηση» να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον κι έτσι το θεατρόφιλο κοινό της Έδεσσας, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το έργο που φέρει τη υπογραφή της Βούλας Αργυράκη
Το Θεατρικό ταξίδι «Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος» θα συνεχιστεί με τις εξής παραστάσεις : 

-Τρίτη 23/8: «Άρρωστος κατά παραγγελία»-Βασισμένο στο έργο «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Moliere από τον Πολιτιστικό σύλλογο Βέροιας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ σε διασκευή και σκηνοθεσία Διονύση Καρολίδη
-Τετάρτη 24/8: «Μια μέρα στον Πόντο» της Γιώτας Φωτιάδου-Μπαλαφούτη από την ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαϊτζόγλου και τη συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»
-Πέμπτη 25/8: «Το σπίτι του Φρανκεστάιν» του Martin Dowling από τη Θεατρική ομάδα Σκύδρας ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ σε σκηνοθεσία Ρένας Γρηγοριάδου
-Παρασκευή 26/8: «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη Θεατρική ομάδα Συλλόγου Πολιτών Πυλαίας ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ σε σκηνοθεσία Ηλία Λουκάτου
-Σάββατο 27/8: «Απόψε νυχτερεύουμε» σε κείμενα και σκηνοθεσία Βούλας Αργυράκη από τον σύλλογο Στραντζαλιωτών Πέλλας Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ
Την αυλαία του Φεστιβάλ θα κλείσει η Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου την Κυριακή 28 Αυγούστου, με το έργο των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου «Φούστα-Μπλούζα» και πολλές εκπλήξεις!

Σας περιμένουμε να χειροκροτήσετε το ταλέντο αλλά και την προσπάθεια των καλλιτεχνών καθημερινά με ώρα έναρξης 9.15μμ. και γενική είσοδο 3 €. 

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο στα πλαίσια του κοινωνικού του προφίλ δίνει παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο Φεστιβάλ. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν είδη Α΄ ανάγκης στην είσοδο της Γαβαλιώτισσας όλες τις ημέρες των παραστάσεων, τα οποία θα διατεθούν για το συσσίτιο της εκκλησίας. 

Σας καλούμε να γίνεται κοινωνοί αυτής της προσπάθειας και να συμμετέχετε καθημερινά στη μεγάλη γιορτή του Θεάτρου, πιστεύοντας πως η παρουσία σας αντικατοπτρίζει την αφοσίωση μας στο Ερασιτεχνικό Θέατρο. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.