Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η γιορτή του αθλητισμού και της ειρήνης ξεκίνησε... Oι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ξανά εδώ!


Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο Μαρακανά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι γεγονός

Η γιορτή του αθλητισμού, η Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ξεκίνησαν... Μπροστά σε περίπου 60.000 θεατών στο Μαρακανά, περίπου 11.000 αθλητών από 207 ομάδων (206 οι χώρες συν την ομάδα των προσφύγων), αλλά και εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο, ξεκίνησαν και επίσημα οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που λαμβάνουν μέρος στη Βραζιλία.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε στις 02:00 τα ξημερώματα και διήρκεσε κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες και ήταν ωδή στο περιβάλλον, με το βραζιλιάνικο στοιχείο να ήταν εντονότατο όπως ήταν και λογικό. Περίπου 300 χορευτές, 5.000 εθελοντές και 12.000 κοστούμια επιστρατεύτηκαν για την τελετή, αλλά και το διάσημο μοντέλο, Ζιζέλ, που κατάγεται από τη χώρα του καφέ και μπήκε στο στάδιο υπό τους ήχους του «The Girl from Ipanema».

Η Ελλάδα, όπως είθισται, μπήκε πρώτη στο στάδιο με την Σοφία Μπεκατώρου να είναι σημαιοφόρος (πρώτη γυναίκα σημαιοφόρος για την Ελλάδα). Κέρδισε το χειροκρότημα η ομάδα των προσφύγων που θα αγωνιστεί υπό την ολυμπιακή σημαία και περιλαμβάνει δέκα αθλητές, πέντε από το νότιο Σουδάν, δύο από τη Συρία, δύο από το Κονγκό και έναν από την Αιθιοπία

Ξεχωριστό σημείο στην τελετή η στιγμή που οι σπόροι που είχαν φυτέψει οι αθλητές σε ειδικά φιαλίδια μετετράπησαν σε δένδρα σχηματίζοντας πράσινους Ολυμπιακούς κύκλους.

Τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Βαντερλέι Κοντέιρο ντε Λίμα. Ο αθλητής που έχασε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, επειδή λίγο πριν τερματίσει τον έσπρωξε άγνωστος.

Οι Αγώνες θα φιλοξενηθούν σε 32 εγκαταστάσεις στο Ρίο, αν και τα παιχνίδια ποδοσφαίρου θα διεξαχθούν και σε άλλες πόλεις (Μπέλο Οριζόντε, Μπραζίλια, Μανάους, Σαλβαδόρ και Σάο Πάουλο».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.