Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φυλάκιση 15 χρόνια για καθαρίστρια που δήλωσε ότι είχε τελειώσει το δημοτικό


Μια 51χρονη καθαρίστρια από τη Λάρισα που είχε δηλώσει ψευδώς ότι είχε τελειώσει το δημοτικό, ενώ είχε παρακολουθήσει μέχρι και την πέμπτη δημοτικού καταδικάστηκε σήμερα σε 15 χρόνια φυλακή, μια ποινή που προκαλεί αντιδράσεις έντονες αντιδράσεις για την αυστηρότητά της

Το 1996, η γυναίκα είχε παρουσιάσει ψευδώς τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού για τη θέση της καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού. Όλα αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, υπολογίζεται ότι της είχαν καταβληθεί αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η υπεράσπιση της γυναίκας εξήγησε ότι η 51χρονη είχε μεγαλώσει σε δύσκολες καταστάσεις και αναγκάστηκε να πλαστογραφήσει τα στοιχεία της για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά της.

Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Στους ισχυρισμούς της συμπεριλήφθηκε ακόμα και η φράση της ισάξιας αντιπαροχής λόγω εργασίας σε σχέση με τη ζημιά που επήλθε από την πράξη της.

Τέλος ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.

Παρόλα αυτά, οι δικαστές την καταδίκασαν για πλαστογραφία με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Η γυναίκα έχει ασκήσει άφεση.

Η συγκεκριμένη είδηση έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτών που μέσω του διαδικτύου ασκούν κριτική στο ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ, ΟΧΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΨΗΦΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.