Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρώτη χειροτονία Επισκόπου στη Σμύρνη μετά το 1922


Μέρα ευφρόσυνη η σημερινή για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Σμύρνης, καθώς έγινε η πρώτη από το 1922 χειροτονία και μάλιστα Επισκόπου, του Ερυθρών Κυρίλλου, με καταγωγή από τις Κυδωνίες (Αϊβαλί) της Μικράς Ασίας. Η χειροτονία τελέστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, συλλειτουργούντων και συμπροσευχομένων πολλών Ιεραρχών και κληρικών.

Ο νέος Επίσκοπος Ερυθρών τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε αξιόλογο έργο ως εφημέριος για την ανασύσταση της ορθόδοξης κοινότητας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν οι υφυπουργοί Ι. Αμανατίδης και Τ. Κουίκ. Επίσης, παρέστησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, βουλευτές, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα κ. Λουκάκης , ο Γενικός Πρόξενος στην Πόλη, Ευάγγελος Σέκερης, η Γενική Πρόξενος στην Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος, εκπρόσωπος του δημάρχου Σμύρνης και η δήμαρχος Κονάκ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι κατά την μέχρι τώρα διακονία του στην Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης αναδείχθηκε ανώτερος πάσης προσδοκίας και κέρδισε «την αγάπην των εκει χριστιανών μας, την εμπιστοσύνην των τοπικών Αρχών, την εκτίμησιν των άλλων χριστιανών των παροικούντων εν Σμύρν?». Επίσης, πολύ ουσιαστική και απόδειξη της πατρικής Σας αγάπης η επισήμανση: «Ο αδελφός Κύριλλος ώργωσε τόν αγρόν της χηρευούσης μέχρι τώρα Επαρχίας σου και τώρα ακολουθεί η σπορά, η βλάστησις, η καρποφορία, η συγκομιδή».

Ο Επίσκοπος Ερυθρών, Κύριλλος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα τελούμενα υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου, Βαρθολομαίου, συμβάλλουν στο "θαύμα" της Μικρασίας. Προσέρχομαι, πρόσθεσε, στα "κράσπεδα του θυσιαστηρίου του Ναού του Πρώτου Επισκόπου των Σμυρναίων, Αγίου Βουκόλου».

AΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΚΑΛΟ!!!!!!!!!
    ΑΦΟΥ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, Ο ΟΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ.
    ΑΦΟΥ ΚΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
    ΕΡΧΟΝΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 94 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ...
    ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΜΝΙΟ.
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΟ ΄22 ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ Π.Χ, ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΔΩΝ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;
    ΜΗΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΙΣΤΟΤΡΗΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.