Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική άσκηση "Σάρισα 2016" (βίντεο)


Η διακλαδική άσκηση ευρείας κλίμακας ″Σάρισα 2016″ με την συμμετοχή δυνάμεων των τριών όπλων, Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας ολοκληρώθηκε το απόγευμα με επιτυχία, παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, εκπροσώπων της στρατιωτικής ηγεσίας, ξένων επισήμων, δημάρχων της περιοχής, μητροπολιτών, κ.α.

Η τελική φάση της ″Σάρισα 2016″, η οποία ξεκίνησε στις 19 του μηνός έλαβε χώρα σε δύο σημεία, το πρωί στον κόλπο του Ορφανού στα Ν. Βρασνά και το μεσημέρι στο πεδίο βολής Ασκού - Σοχού. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του ΓΕΕΘΑ και σε τμήμα της πήραν μέρος και άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, «seals» στο πλευρό των ελληνικών ειδικών δυνάμεων.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι είμαστε μια φιλειρηνική χώρα, που υπηρετεί στο έπακρο τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Σήμερα, επιβεβαιώσαμε ότι παρά ταύτα είμαστε και έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση απαιτηθεί» είπε με τη λήξη της άσκησης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος, Βασίλειος Τελλίδης και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι βέβαιος ότι η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας είναι σε καλά χέρια, στα χέρια των δικών του παιδιών. Η διεθνής κοινότητα και συμμαχία, καθώς και οι εταίροι μας μπορούν να υπολογίζουν στις ικανότητες μας».

Ο αρχηγός του ΓΕΣ αναφέρθηκε στον «υψηλό βαθμό επικινδυνότητας» που έχουν τέτοιες ευρείας κλίμακας ασκήσεις με πραγματικά πυρά, αλλά και στο προχθεσινό ατύχημα με την πτώση του επιθετικού ελικοπτέρου «Απάτσι», που, όπως είπε , ήταν «ένα ατύχημα το οποίο έγινε στην προσπάθεια των χειριστών να υλοποιήσουν την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο, όπως ακριβώς, θα κληθούν να πολεμήσουν».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.