Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προσλήψεις 40 διασωστών στο ΕΚΑΒ σε Πέλλα, Αττική, Θεσ/νίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Καβάλα, Δράμα και Ημαθία


Με 40 διασώστες (μέλη πληρώματος ασθενοφόρου) πρόκειται να ενισχυθούν τo επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Καβάλα, Δράμα, Πέλλα και Ημαθία.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Επείγουσας Υγειονομικής Διαχείρισης για την Προσφυγική Κρίση», το οποίο υλοποιεί το υπουργείο Υγείας ως δικαιούχος φορέας και το ΚΕΕΛΠΝΟ ως φορέας υλοποίησης.

Το εν λόγω πρόγραμμα εφαρμόζεται στο πλαίσιο της Έκτακτης Βοήθειας του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το AMIF με σκοπό την υγειονομική κάλυψη στον τομέα του προσφυγικού, έχει εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 24,2 εκατομμυρίων ευρώ, προς το υπουργείο Υγείας. Από το πρόγραμμα δημιουργούνται 850 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας και οι βασικοί στόχοι του, είναι, η ενίσχυση των δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στις πύλες εισόδου με την πρόσληψη προσωπικού και η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών για τη διαχείριση του προσφυγικού μέσω της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στα Κέντρα Φιλοξενίας, η οποία θα περιλαμβάνει υγειονομική κάλυψη και ψυχοκοινωνική στήριξη 57.000 προσφύγων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.