Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Προκαταβολή αποζημιώσεων ως και 50% από τον ΕΛΓΑ


Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των ζημιών σε όλη την Πέλλα

Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ σε όλες τις περιοχές της Πέλλας. Οι γεωπόνοι έρχονται στην έδρα του Δήμου ή σε περιοχές με άμεση συγκοινωνία και από εκεί οι οριοδείκτες ή οι πρόεδροι των Τ.Δ. αναλαμβάνουν την μετακίνηση τους στο Τ.Δ. και στα αγροκτήματα.

Προς το παρόν ελέγχονται ζημιές στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα άμεσης εκτίμησης καθόσον οι ζημιές φαίνονται πάνω στα δέντρα. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις για κεράσια και βερίκοκα. 

Ο βουλευτής ζήτησε να δοθούν προκαταβολές αποζημιώσεων  στους αγρότες με δεδομένη την δύσκολη οικονομική θέση τους για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν. Ακόμη ζήτησε οι εκτιμήσεις για τις ζημιές που είναι δύσκολο να εκτιμηθούν  ( λόγω μεγάλης παρέλευσης του χρόνου που έπρεπε να γίνουν οι εκτιμήσεις) να γίνουν με όσο το δυνατόν πιο διασταλτική ερμηνεία του κανονισμού προς όφελος του αγρότη. 

Η διοίκηση του ΕΛΓΑ αποφάσισε ότι για όλα τα πορίσματα που θα εκδοθούν για οποιαδήποτε ζημιά ( χαλάζι, παγετό, κλπ) θα δίδεται προκαταβολικά περί το 50% της αποζημίωσης με στόχο την διευκόλυνση των αγροτών. Η διευκόλυνση αυτή θα υπάρξει σε όσους έχουν τακτοποιήσει τις εισφορές τους ή έχουν εκχωρήσει στον ΕΛΓΑ την δυνατότητα να τις εισπράξει από τις επιδοτήσεις τους. 

Ακόμη θα επανεξεταστεί η δυνατότητα παράτασης για την πληρωμή των εισφορών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΚΡΑΤΟΣ ΜΠ@@@@ΛΟ, ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;
    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ.

    ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ: ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ.............
    ΤΙ ΜΑΣ ΛΕEI;
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;
    ΚΑΙ ΑΜΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ;
    ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΒΑΖΩ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΔΙΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΟΣΜΟΥ..ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.
    ΤΙ ΠΑ@@@@ΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;
    ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΟΥΝ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους νόμους για τον ΕΛΓΑ ξέρεις ποιούς τους έκανε. Μπράβο σου 8:51 , δεν θέλεις δηλαδή να έχει κάπως καλύτερες εκτιμήσεις ο αγρότης, μπράβο.. Όσο για τις προκαταβολές, όλοι ξέρουν ότι δίδονται σπάνια και μόνο αν υπάρχουν λεφτά στο ταμείο, πολύ σωστά το ζήτησε και το πέτυχε ο βουλευτής

      Διαγραφή
  2. ΧΑ ΧΑ ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ;;;;;ΑΦΟΥ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΤΟ 80ΤΗΣ ΕΚΣΤΟ ΤΟ ΚΟΨΑΝΕ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΘΥΛΑΚΕΣ ΠΑΓΕΤΟΥ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΑΜΥΘΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.