Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλος από τις άδειες ο Καλογρίτσας - Τι ανακοίνωσε ο ίδιος!


Ζήτησε αναβολή και δεν έγινε δεκτή- Τα σενάρια για τους επιλαχόντες, Ιβάν Σαββίδη και Κοντομηνά

Τέλος φαίνεται ότι μπαίνει στην υποψηφιότητα του Ιωάννη Καλογρίτσα καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για 48ωρη παράταση προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια. 

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ο γιος του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταβάλει τα 18,5 εκατ. ευρώ που του αναλογούσαν ως πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια που διεκδίκησε στον πρόσφατο διαγωνισμό. Ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό με τη ΓΓΕΕ να υπενθυμίζει τον όρο της προκήρυξης που λέει ότι «η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί «βροχή» αποκαλύψεων για την υποψηφιότητα Καλογρίτσα αρχικά με το προβληματικό πόθεν έσχες στο οποίο χρειάστηκε να «επιστρατευσεί» ένα δανεικο βοσκοτόπι προκειμένου να δικαιολογήσει το πού βρήκε τα χρήματα για την τηλεοπτική άδεια.

Ακολούθησε το πόρισμα της ΤτΕ και του SSM για την απίστευτη δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους του εργολάβου-πατέρα του νέου καναλάρχη από την Τράπεζα Αττικής ακόμα και το 2015 όταν οι τράπεζες έδιναν δάνεια με το σταγονόμετρο.

Τελευταίο χτύπημα η αποκάλυψη από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τη φοροδιαφυγή ύψους 32,8 εκατ. ευρώ που καταλόγισε η Εφορία Μεγάλου Πλούτου στον Χρήστο Καλογρίτσα και τη σύζυγό του για την περίοδο 2001-2013.

Η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ έχει ως εξής:
Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση: 
«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Τι αλλάζει στο διαγωνισμό
Η αποβολή σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας σύμφωνα με την προκήρυξη προέβλεπε ότι τη θέση του αποβληθέντος θα καταλάμβανε ένας εκ των επιλαχόντων του διαγωνισμού των 66 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της 2ας Σεπτεμβρίου οπότε και έληξε ο διαγωνισμός η κατάταξη των επιλαχόντων ήταν οι εταιρείες:

- DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED Ιωάννης Σαββίδηςς με 61,5 εκατομμύρια ευρώ
- ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) με 61 εκατομμύρια ευρώ
- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) Γιάννης Βαρδινογιάννης με 18 εκατομμύρια ευρώ
- ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) STAR με 13 εκατομμύρια ευρώ

Αυτό που μένει πλέον να φανεί είναι αν ο Ιβάν Σαββίδης θα καταλάβει τη θέση του κ. Καλογρίτσα ή αν θα αρνηθεί οπότε και στη θέση του θα βρεθεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ξεκινά άμεσα ο έλεγχος του πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη με προοπτική μέχρι αύριο να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να καταβάλει τα χρήματα.

Ανακοίνωσε την απόσυρση του ο Καλογρίτσας!
Την απόφασή του να αποχωρήσει από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται» ανακοίνωσε ο Γιάννης Καλογρίτσας.

Σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, «παρότι», συμπληρώνει, «χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.

Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το  μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.

Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.

Όπως έκαναν  σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα - έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο  που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια - όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.

Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.