Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φόρο τιμής στους νεκρούς Σέρβους από τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας στην Πέλλα (φωτο)



Επίσκεψη στον Προφήτη Ηλία στο Όρος Βόρα – Καϊμακτσαλάν πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας κ. Μίλοραντ Ντόντικ, με σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς Σέρβους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επίσκεψη προετοιμάστηκε από το Προξενείο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, το Γ’ Σώμα Στρατού και τον Δήμο Αλμωπίας στα διοικητικά όρια του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης.
Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμο Σωτηριάδη και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη.

Κατά την άφιξη των δύο Προέδρων ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για αυτή τους την επίσκεψη η οποία σχετίζεται με ιστορικούς λόγους, ενώ αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο λαών ως διαχρονικών συμμάχων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας που θα έχουν ως στόχο την προσέλκυση τουριστών μέσα από την ανάδειξη των Σερβικών μνημείων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που υπάρχουν διάσπαρτα στον Δήμο Αλμωπίας.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.