VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αριδαίας

Προς τον Υπουργείο Υγείας

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Κ.Υ. Αριδαίας, στην Π.Ε. Πέλλας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αριδαίας στην Π.Ε. Πέλλας, εξαιτίας της απαξίωσης, και αυτού, από την διαχρονικά ακολουθούμενη πολιτική όλων προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτική, συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγείας. 

Συγκεκριμένα, το Κ.Υ. Αριδαίας είναι το τρίτο σε πληθυσμό ευθύνης της Ελλάδας, εξυπηρετεί υγειονομικά τον πληθυσμό του Δήμου Αλμωπίας που αριθμεί περίπου 30.000 κατοίκους, καθώς επίσης και τους επισκέπτες της περιοχής, οι οποίοι αγγίζουν το 1.000.000 στη διάρκεια του έτους.

Επιπλέον, η περιοχή του συγκεκριμένου Δήμου είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη γεωγραφικά, παραμεθόρια και απομακρυσμένη από το κέντρο. Έχει 43 οικισμούς και 11 Περιφερειακά Ιατρεία, εκ των οποίων τα περισσότερα υπολειτουργούν. 
Να σημειώσουμε ότι το Κ.Υ. κατά τη σύσταση και στελέχωση του, προορίζονταν να λειτουργεί ως ένα μικρό Νοσοκομείο, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των κατοίκων. Αντίθετα όμως οι ελλείψεις που σημειώνονται στο προσωπικό είναι τραγικές. Χαρακτηριστικές είναι αυτές στο Ιατρικό προσωπικό, ενώ στο ελάχιστο εναπομείναν πραγματοποιούνται και αποσπάσεις, όπως ενός Γενικού Ιατρού στο Κ.Υ. Καλλικράτειας, τριών Παιδιάτρων και ενός Παθολόγου στο Γ.Ν. Πέλλας (Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας), ενός Γενικού Ιατρού στο Κ.Υ. Άρνισσας, δύο Οδοντιάτρων στο ΠΕΔΥ Γιαννιτσών. 
Τέλος το ίδιο το κτίριο του Κ.Υ. αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω της παλαιότητας του σε συνδυασμό βέβαια με την χρόνια έλλειψη συντήρησης του, με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη φθορά του.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:
Την κάλυψη του Κέντρου Υγείας Αριδαίας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με βάση τις διευρυμένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. 
Τη χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προχωρήσει η συντήρηση του κτιρίου του Κ.Υ. που λειτουργεί εδώ και 31 χρόνια και να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες του. 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ 

Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…