Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκδήλωση μνήμης στον Ομαδικό Τάφο στα Γιαννιτσά (φωτο)


Ο Δήμος και οι δημότες Πέλλας τίμησαν και φέτος την επέτειο της ομαδικής εκτέλεσης των Γιαννιτσιωτών  της 14ης  Σεπτεμβρίου 1944. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά, η συλλογική μνήμη ανακάλεσε το σκληρό γεγονός και τίμησε τους μάρτυρες-ήρωες της πόλης. 

Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση.





Ακολούθησε η αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης από τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Στράτο Δορδανά και η κατάθεση στεφάνων. Συγκινητική στιγμή της τελετής ήταν η κατάθεση στεφάνου από τους απόγονους των θυμάτων, οι οποίοι φέρουν στην οικογενειακή ιστορία τις πιο σκληρές μνήμες.
 Γραφείο Τύπου 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Τους απογονους των εκτελεστων γιατι δεν τους καλεσε και φετος ο Σταμκος ,οπως εκανε πριν μερικα χρονια,τοτε που εγινε τις κακομοιρας?Και για να μην ξεχνιομαστε ,οι απογονοι των θυματων πριν 30-40 χρονια ,φοβοντουσαν ακομα και να περασουν,απο τον χωρο,πολυ δε περισσοτερο να καταθεσουν στεφανια,διοτι οι δολοφονοι,ταγματασφαλητες, Π.Α.Ο.τζηδες παντα τετοια μερα επεστρεφαν στον τοπο του εγκληματος,{απο περιεργεια ερχοντουσαν στο μνημοσυνο, μηπως ξεχασαν κανενα ζωντανο, απο τα θυματα τους}

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.