Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση ΚΕΔΕ - Τζάκρη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Συνάντηση εργασίας είχαν η υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρό της, Γιώργο Πατούλη, το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και το δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα.

Η συνάντηση, η οποία όπως σημειώνει το υπουργείο, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου «Νέο Θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» και αφορούν μεταξύ άλλων και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το εν λόγω νομοσχέδιο ενισχύει τη διαφάνεια και κινείται στην κατεύθυνση της μείωσης της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων για τον πολίτη.

Με την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία καταργούνται όλα τα περιττά δικαιολογητικά. Έτσι μειώνεται η εμπλοκή της Διοίκησης στην έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ πλήττονται δραστικά εστίες καθυστέρησης και πιθανής διαφθοράς που ενδέχεται να ενδημούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη υπογράμμισε ότι «επ' ουδενί δεν αφαιρείται η κανονιστική αρμοδιότητα από τους ΟΤΑ σε ότι αφορά τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων και τους ελέγχους, αλλά απλοποιούνται οι διαδικασίες με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και των χρονοβόρων διαδικασιών που ταλανίζουν τους πολίτες».

Η κα Τζάκρη σημείωσε επίσης ότι «είναι καιρός από τον έλεγχο δικαιολογητικών να περάσουμε σε αποτελεσματικούς ελέγχους των καταστημάτων εν λειτουργία. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η νέα νομοθετική πρωτοβουλία η οποία εναρμονίζεται με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ακολουθήσει νέα νομοθετική πρωτοβουλία που θα αφορά στη θεσμοθέτηση των ελέγχων στην νέα αυτή βάση και εξ αυτού του λόγου ζητείται εκ νέου η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΚΥΡΙΑ ΤΖΑΚΡΗ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λίγο θάρθει θέλει δεν θέλει, αν και να έλθει άντε κανένα ρουσφετάκι παραπάνω, μέχρι εκεί. 15 χρόνια "προσφοράς" φτάνει πιά... γεμίσαμε ανάπτυξη προς τα κάτω

      Διαγραφή
  2. Α ΜΆΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.