Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκοιμήθη και ετάφη ο πρώην Ηγούμενος ΙΜ Αγ.Παρασκευής Γιαννιτσών, αρχιμανδρίτης π.Αθηναγόρας Καραματζάνης (φωτο)


Εγκατέλειψε τα εγκόσμια ο αρχιμανδρίτης π.Αθηναγόρας Καραματζάνης σε ηλικία 89 ετών. Εκοιμήθη στην Ι.Μονή του Αγ.Διονυσίου, στο Λιτόχωρο την Κυριακή 25-9-16  και ετάφη την επομένη στον Κολινδρό Πιερίας.  Ο μακαριστός είναι γνωστός στα Γιαννιτσά, διότι διετέλεσε για πολλά χρόνια ηγούμενος στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών και ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στην γυναικεία Ι.Μονή του Αγ.Αθανασίου Κολινδρού, της οποίας ήταν πνευματικός, όπου και  ενταφιάστηκε. Στην κηδεία του χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες, Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.Ιερόθεο, Καστοριάς κ.Σεραφείμ, Εδέσσης κ.Ιωήλ, Τριπόλεως της Λιβύης Θεοφύλακτου, Γρεβενών κ.Δαυίδ και τον επιχώριο Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιο. Το πένθος έφερε το πνευματικό του τέκνο, αρχιμανδρίτης π.Μάξιμος Κυρίτσης,  ηγούμενος της Ι.Μ.Αγ.Διονυσίου εν Ολύμπω.
Παρέστησαν πολλοί ιερείς, ηγούμενοι και μοναχοί  άλλων Μονών, αρκετοί εκ των οποίων από το Άγ.Όρος, και η ηγουμένη με την πολυπληθή αδελφότητα της Μονής Αγ.Αθανασίου. Επίσης πολλοί λαϊκοί από την Πιερία, τα Γιαννιτσά, την γενέτηρά του Αιτωλοακαρνανία και  άλλες πόλεις.

Σύντομο επικήδειο εκφώνησε ο σεβ/τος κ.Ιερόθεος, εξάρας την προσωπικότητα του π.Αθηναγόρα, και το πλούσιο έργο που επιτέλεσε στα Γιαννιτσά, την Πιερία και όπου αλλού υπηρέτησε. Με τον μακαριστό και το σεβ/το κ.Ιωήλ, συνυπερέτησαν ως αρχιμανδρίτες, τότε, στην Μητρόπολη Εδέσσης.
Μετά τον ενταφιασμό παρατέθηκε Τράπεζα στην τραπεζαρία της Μονής. 

Κείμενο & φωτογραφίες του Θωμά Αναστασιάδη
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.