Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Θ. Τζάκρη με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ για ζητήματα αναβάθμισης σιδηροδρομικού δικτύου της Πέλλας


Συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Κώστα Πετράκη και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη, για μία σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου του Νομού Πέλλας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δικτύων. 

Η κ. Τζάκρη συζήτησε με τον κ. Πετράκη τη δυνατότητα υλοποίησης της σύνδεσης του σιδηροδρομικού σταθμού της Σκύδρας με το Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο Πέλλας, το οποίο βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης. Η σύνδεση αυτή είναι αναγκαία για την πραγματοποίηση συνδυασμένων μεταφορών και θα δώσει τη δυνατότητα διακίνησης νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων με χαμηλότερο κόστος και μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου. 

Η σύνδεση αυτή αποτελεί τον «πιλότο» για ένα ευρύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικής διασύνδεσης των βιομηχανικών πάρκων και μονάδων της Βόρειας Ελλάδας, το οποίο θα υλοποιηθεί με συστηματική συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης με τον ΟΣΕ και τους συναρμόδιους φορείς όπως την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ κ.ά.

Επίσης η κ. Τζάκρη έθεσε στο τραπέζι τα ζητήματα της ηλεκτροκίνησης της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Έδεσσας που θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο μετακίνησης μεταξύ των δύο αυτών προορισμών και την αξιοποίηση των σταθμών του ΟΣΕ στην Έδεσσα και την Σκύδρα.  

Πρόκειται για ζητήματα με σημαντικά κοινωνικά, αλλά και οικονομικά οφέλη για τους πολίτες της Πέλλας, τα οποία σε περίπτωση υλοποίησης θα οδηγήσουν στην βελτίωση των υφιστάμενων σιδηροδρομικών υποδομών, άρα και στην σημαντική σύντμηση του χρόνου μεταφοράς πολιτών και εμπορευμάτων, αλλά και στην καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Κ. Πετράκης, συμμερίστηκε τις προτάσεις της Υφυπουργού και εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός στο να εξεταστούν και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή τους.  

Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕ την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και στελεχών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας προκειμένου να δρομολογηθεί η στρατηγική της σύνδεσης του Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου Πέλλας με το σιδηροδρομικό δίκτυο. 

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ, κ. Γρηγόριος Σαμπατακάκης, ανέλυσε διεξοδικά καθένα από τα ζητήματα που έθεσε η Υφυπουργός. Αναφορικά με το θέμα της ηλεκτροκίνησης ο κ. Σαμπατακάκης ανέφερε πως έχει ήδη διενεργηθεί μία προμελέτη για την στατική επάρκεια των υφιστάμενων γεφυρών, ενώ έχουν ήδη εντοπιστεί και τα οικόπεδα προκειμένου να δημιουργηθούν, έπειτα από απαλλοτριώσεις, οι απαραίτητοι υποσταθμοί ηλεκτροκίνησης.

Να σημειωθεί ότι παρών στη συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής Συντήρησης Γραμμής του ΟΣΕ, κ. Πέτρος Πανόπουλος. 

Η  κ. Τζάκρη απηύθυνε κάλεσμα στον κ. Πετράκη και τα στελέχη του ΟΣΕ για επίσκεψη στην Πέλλα στις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες υλοποίησης των ζητημάτων αυτών, το οποίο έγινε αποδεκτό. Έτσι προγραμματίζεται επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου και τεχνικού κλιμακίου απαρτιζόμενου από υπηρεσιακούς παράγοντες την Δεύτερα 3 Οκτωβρίου, ώστε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις τόσο με τον δήμαρχο Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου και την δήμαρχο Σκύδρας κ. Κ. Ιγνατιάδου, όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Της Πελλας η της Ημαθιας; καταλαβαινεις τι λες και τι κανεις;;
    Αντι να ζητας ( που ποτε δεν το πιστεψες και δεν το ζητησες) σιδηροδρομικη γραμμη μεσω Γιαννιτσων για Εδεσσα ζητας ηλεκτροκινηση της γραμμης της Βεροιας!!! αγαλμα θα δου κανουν εκει, οπως και με την Εγνατια που πουλησατε την Πελλα τα Κομματα που ησουν πριν.Καλυτερα μην μιλας, μονο κακο κανεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε λέξη για την προαστιακή σύνδεση του νομού Πέλλας μέσω Γιαννιτσών. Μόνο για το υφιστάμενο δίκτυο μέσω Βέροιας. Ντροπή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω μια σιδηροδρομική γραμμή 45,81 χιλιόμετρα, νοητή γραμμή
      ΑΠΟ Άδενδρο,Η Πλατύ ,Χαλκηδόνα ,Κουφάλια ,Πέλλα Γιαννιτσά, Μελίσσι ,Μελίσσι,Παλαίφυτο, Μαυροβούνι , ΜΕ πληθυσμό 60,000 θα έχει κίνηση

      Διαγραφή
    2. ΤΟΥΣ ΚΤΕΛΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;

      Διαγραφή
  3. Καλέ δε το πιστεύω! Ο Σηφάκης γράφει σχόλια εις βάρος της Θοδώρας! Τι ζήλια Θεέ μου είναι αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σηφάκη τον προαστιακό τον άφησε η Θοδώρα να τον κάνεις εσύ και μάλιστα οι συγχωριανοί της στην Πέλλα περιμένουν να τους κάνεις στάση μπροστά στο Μουσείο της Πέλλας όπως τους υποσχέθηκες και οι εξαπλατανιώτες στάση για το τρένο της Καρατζόβας. Μην τα ξεχνάς αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μην είμαστε αχάριστοι ρε παιδιά !! Ολόκληρο ισλαμοδρόμιο μας έκανε στα Γιαννιτσά κι έφερε και 800 επενδυτές. Η απορία μου όμως είναι άλλη αφού ο ΟΣΕ πουλήθηκε ή ξεπουλιέται και λογικά οι καρεκλοβολεψάκηδες θα πάρουν παπούτσι αυτή με ποιούς και για πότε μιλάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.