Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Θ. Τζάκρη στους Σχολικούς Aγιασμούς ΕΕΓ Πέλλας και ΕΕΕΕΚ Αριδαίας (φωτο)


«Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα το δημόσιο σχολείο και την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους και την Ειδική Αγωγή στα δημόσια σχολεία»

Η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη παρέστη σήμερα κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς στους αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα στην Αριδαία που απαρτίζεται από το 3ο δημοτικό σχολείο, το 2ο, 3ο και 5ο νηπιαγωγείο, το Ειδικό Σχολείο και το νεοσύστατο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και στο σχολικό συγκρότημα της Καλής που απαρτίζεται από το Λύκειο και το Γυμνάσιο Καλής και το νεοσύστατο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πέλλας, που θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά. 
Στον χαιρετισμό της τόνισε ότι θεωρεί τιμή και χαρά να βρίσκεται στον χώρο όπου παράγεται η γνώση, κοντά στα νέα παιδιά που προσπαθούν να αναπτύξουν τις μαθησιακές τους ικανότητες και να αποκτήσουν εφόδια για τη ζωή και το μέλλον τους. 

«Η δημόσια δωρεάν παιδεία δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση της πολιτείας και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση αποδεικνύοντας ότι στηρίζει έμπρακτα το δημόσιο σχολείο», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «για πρώτη φορά επιδεικνύεται από την πλευρά της πολιτείας τέτοια ετοιμότητα: οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα, τοποθετήθηκαν σε πρώτη φάση πολλές χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και θα ακολουθήσει και επόμενη φάση ώστε να καλυφθούν τα κενά, σήμερα κιόλας θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές, διανεμήθηκαν ήδη οι πόροι στις σχολικές επιτροπές για να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά έξοδα ώστε να μην χαθεί ούτε μια εκπαιδευτική ώρα».
«Με τα περιορισμένα χρηματοδοτικά μέσα που διαθέτουμε κάνουμε πράξη το δημόσιο σχολείο. Κάνουμε πράξη το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Δείχνουμε ότι είμαστε δίπλα σε όλους τους γονείς, στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για την μάθηση ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τζάκρη. 

Όπως τόνισε στη συνέχεια η υφυπουργός, «η ίδρυση με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομικών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Δήμο Αλμωπίας, καθώς και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πέλλας και 13 νέων τμημάτων ένταξης, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πέλλας, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πολιτική στήριξης της ειδικής αγωγής. Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, ότι στηρίζει τα άτομα που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Όχι με υποσχέσεις, όχι με ευχολόγια αλλά με έργα και πράξεις». 
Πιο συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Δήμου Αλμωπίας έχουν προταθεί για τη λειτουργία του οι εξής ειδικότητες: 
- Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής του Τομέα Πληροφορικής.
- Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
- Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
- Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος. 
Η στέγαση του νέου ΕΕΕΕΚ πραγματοποιείται στους χώρους του Ειδικού Σχολείου Αριδαίας. 

Με τον τρόπο αυτό αξιοποιούνται  περαιτέρω οι χώροι και οι ιδιαίτερα πλούσιες υποδομές που ήδη υπάρχουν. Επίσης αξιοποιούνται και πιο αποτελεσματικά, προς όφελος των μαθητών, το ανθρώπινο δυναμικό μέσω αλληλοϋποστήριξης των δύο δομών Ειδικής Αγωγής.

Η ίδρυση νέου ΕΕΕΕΚ κρίθηκε απαραίτητη, καθώς η ύπαρξη ΕΕΕΕΚ στην Έδεσσα, ανάγκαζε οκτώ μαθητές, αλλά και τους μελλοντικούς, να καλύπτουν κάθε μέρα μεγάλες αποστάσεις.

Επίσης, «η ίδρυση με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Ειδικού Γυμνασίου Πέλλας στον Δήμο Σκύδρας ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της μαθητικής κοινότητας, καθώς και τις εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές και κοινωνικές απαιτήσεις ολόκληρου του Νομού Πέλλας. Με την ίδρυση του Ειδικού Γυμνασίου, υλοποιείται η δέσμευση της πολιτείας να κατοχυρώνει και να αναβαθμίζει διαρκώς τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ως αναπόσπαστο μέρος της υποχρεωτικής και δωρεάν δημόσιας παιδείας. Όπως επίσης και να μεριμνά για την παροχή δωρεάν δημόσιας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης  στα άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών για όλα τα στάδια και τις εκπαιδευτικές βαθμίδες» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Τζάκρη. 

Η ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στον Δήμο Σκύδρας, στο οποίο η φοίτηση θα είναι οκταετής και θα εφαρμόζεται πρόγραμμα για την ολοκλήρωση της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και την παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης, κρίθηκε απαραίτητη διότι στον Νομό Πέλλας δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη σχολική μονάδα η οποία να καλύπτει την υποχρεωτικότητα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πλην των ΕΕΕΕΚ. 
Για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πέλλας στον Δήμο Σκύδρας, οι ειδικότητες που προτάθηκαν από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και συνάδουν  με τις τοπικές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, καθώς και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας είναι οι εξής:  
- Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής του Τομέα Πληροφορικής.
- Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.
- Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
- Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
- Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
- Επιπλοποιίας - Ξυλογλυπτικής του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Τη δαπάνη αρχικής και οριστικής στέγασης έχει αναλάβει πλήρως ο Δήμος Σκύδρας. Ως χώρος για τη στέγαση του σχολείου προκρίθηκε από τον Δήμο Σκύδρας το πρώην Δημοτικό Σχολείο Ανύδρου. Μέχρι και την ανακατασκευή του όμως, η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, φιλοξενείται η στέγασή του στην Καλή.

Η κ. Τζάκρη ευχήθηκε  μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο για όλους και έκλεισε τους χαιρετισμούς της λέγοντας ότι «Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, όπως γνωρίζουμε όλοι και αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα. Στο πλαίσιο αυτό τολμούμε να διεκδικούμε νέες σχολικές δομές και όταν αυτό γίνεται  με τρόπο συντονισμένο οι δεσμεύσεις γίνονται πράξη. Επιπλέον στόχος μας ως κυβέρνηση είναι να διασφαλίζουμε σε όλους τους πολίτες με αναπηρία και διαπιστωμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ίσες ευκαιρίες για πλήρη συμμετοχή και συνεισφορά στην κοινωνία. Και αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία. Να ξέρετε ότι είμαι δίπλα σας και σας στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μπραβο Ντολια, Μπραβο μα'ικω΄, αυτο το θαυμα ναειναι ολα τελεια στην εκπαιδευση χωρις κονδυλια ,χωρις χρηματα μονο η δικη σας κυβερνηση το πετυχε,χωρις διορισμους, χωρις αποσπασεις.Και παλι μπραβο,εσεις εισαστε ικανοι και με πουρδες να βαψετε κοκκινα τα αυγα.Τηρειτε πιστα την εργαλειοθηκη του ΟΟΣΑ,τα Μνημονια, αρκει να κρατηθειτε στην εξουσια,Εξαλλου εσυ την ξερεις καλα την εξουσια,παλια καραβανα στο κουρμπετι.Αληθεια απο ποια κατευθυνση ερχεται η αναπτυξη ? απο Δεξια, η Αριστερα ?Απο Αριστερα δεν πιστευω.Δεν σας αφηνουν οι εταιροι και οι Ευρ.θεσμοι αλλιως εξουσια γιοκ,αυτο το συστημα σας παρεχει πολιτικη και οικονομικη καταξιωση. Ε ρε μασταγκαρκα βρεγμενη που θελετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητή Θεοδώρα, πως γίνεται να μιλάς και να γράφεις και να μην αναφέρεις πουθενά τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ δεν το καταλαβαίνω. Γιατί όταν λες αιτήματα δεκαετιών υλοποιήθηκαν, το μόνο που άλλαξε έιναι ότι ο οΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία, εσύ και τότε βουλευτής ήσουνα, αλλά τίποτε δεν έκανες. Πως το είχες πει εκείνο ; : ο πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.