Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχολική άδεια τεσσάρων ημερών για κάθε παιδί


Σχολική άδεια τεσσάρων εργάσιμων ημερών δικαιούνται οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις αυτοτελώς για κάθε παιδί τους που είναι μαθητής / μαθήτρια ηλικίας έως 16 ετών. 

Όπως επισημαίνει σε εγκύκλιο που εξέδωσε το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών και οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν ορισμένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα. 

Εφόσον και οι δύο γονείς εργάζονται, αποφασίζουν ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση της άδειας ή εφόσον επιθυμούν την από κοινού χρήση, αποφασίζουν για πόσο χρόνο ο καθένας, που πάντως δεν μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τις 4 ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος. Στο μεταξύ, επιτάχυνση των διαδικασιών για εξόφληση των γιατρών προβλέπει ο προγραμματισμός του ΕΟΠΥΥ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι υποβολές μηνός Απριλίου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.