Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Το φυσικό αέριο επεκτείνεται στην πόλη των Γιαννιτσών


Σημαντικά τα οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης

- Το β΄ εξάμηνο του 2017 η έναρξη των εργασιών
- Στην β΄ φάση της επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου προγραμματίζεται η ένταξη και άλλων περιοχών του Νομού Πέλλας

Από το γραφείο της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι η πόλη των Γιαννιτσών συμπεριελήφθη στις περιοχές στις οποίες η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ) προγραμματίζει στην α΄ φάση του πενταετή σχεδιασμού της την εγκατάσταση δικτύων διανομής φυσικού αερίου. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περιοχή, η οποία αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης ενεργειακής επένδυσης των τελευταίων χρόνων στην χώρα και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς επίσης και για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας των νοικοκυριών.
Η επέκταση αναμένεται να έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην τοπική οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς η χρήση του φυσικού αερίου για τη θέρμανση των κατοικιών είναι τουλάχιστον κατά 30% φθηνότερη σε σχέση με το πετρέλαιο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την κατά 100% επιχορήγηση του κόστους μετατροπής των εγκαταστάσεων χρήσης σε ευπαθείς ομάδες, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των Γιαννιτσών να μειώσουν σημαντικά τα έξοδα για τη θέρμανση των κατοικιών τους. 
Επίσης, κατά την περίοδο των κατασκευών για την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου αναμένεται να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας για δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Από αυτές, σύμφωνα πάντα με τον σχεδιασμό της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ), οι περισσότερες  θα είναι θέσεις εργατοτεχνιτών, χειριστών, ανειδίκευτων εργατών και υπαλλήλων γραφείου. 

Η έναρξη των εργασιών εγκατάστασης των δικτύων διανομής στην πόλη των Γιαννιτσών προβλέπεται για το β΄ εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τον πενταετή σχεδιασμό της ΔΕΠΑ.
Στην β΄ φάση δε της επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου προγραμματίζεται η ένταξη και άλλων περιοχών του Νομού Πέλλας. 

Η κ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, καθώς τα οφέλη που αναμένονται για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής των Γιαννιτσών από την ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής είναι πολλαπλά: 

Mείωση του κόστους θέρμανσης των νοικοκυριών, μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις, αυξημένα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, νέες θέσεις εργασίας κ.α.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΝΤΟΡΚΑ ΝΑ ΖΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΜΑΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε καλα..., τωρα ξυπνησες; εδω και μισο χρονο εχει ανακοινωθει αυτο απο την κυβερνηση, αλλα τι περιμενεις, για σενα ολα τα ετοιμα καινουργια ειναι, αντε κοιμησου παλι κανενα εξαμηνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΤΖΑΚΡΗ
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ
    ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι πως θα πάει το αέριο σε όλο τον Νομό, για τα Γιαννιτσά είναι γνωστό και ανακοινωμένο πολλούς μήνες τώρα. Πως φαίνεται από χιλιόμετρα τι ρόλο παίζει ο καθένας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Θεοδώρα που δεν λες ότι γίνεται κατόπιν των ενεργειών σου, όπως συνεχώς κάνει ο συνάδελφός σου ο οποίος σχολιάζει πιο πάνω ότι η κυβέρνηση το ανακοίνωσε εδώ και μισό χρόνο. Ο άνθρωπος ζει στην κοσμάρα του. Γιατί ξέρει πολύ καλά ότι το έργο ότι το έργο αυτό είναι της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία το είχε προγραμματίσει για να ξεκινήσει το 2015. Μακάρι όπως λες να ξεκινήσει έστω και στο β΄ εξάμηνο του 2017. Η εταιρεία πρέπει να επεκτείνει το δίκτυο και σε άλλες περιοχές για να μειώσει το κόστος λειτουργίας της. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα παει το αέριο σε όλο τον νομό.
    Θα έρθει το τραίνο στην Αριδαία.
    Θα ανοίξουν τα κανάλια στην Αριδαία και θα γίνουν πλωτά σαν την Βενετία.
    Θα φέρουν ζεστό νερό απο τα λουτρά.
    Όνειρο ζω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντοντόρα με το πιστόλι στον κρόταφο ψήφιζες δήθεν τα μνημόνια..οι συμπολίτες σου δεν ξεχνούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.