Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μελίτα Χισκάκη: "Λίγα λόγια για τη συνάντηση για το αποχετευτικό της Αριδαίας"


Tην άποψη της για τη συνάντηση για το αποχετευτικό του Συλλόγου Μηχανικών και των Εμπόρων της Αριδαίας εξέφρασε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook η Μελίτα Χισκάκη.

Διαβάστε τη αναλυτικά:
"Δεδομένο και μη αμφισβητήσιμο είναι ότι το μεγάλο έργο του αποχετευτικού είναι απαραίτητο για τον τόπο μας, για μας και κυρίως για τα παιδιά μας. Είναι έργο υποδομής που μαζί με το βιολογικό, θα αποσυμφορήσουν το ρυπαντικό φορτίο των υδάτινων υποδοχέων και του υπεδάφουςΤο έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και θα ολοκληρωθεί πάση θυσία και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο! Χωρίς υποδομές δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό. 

Πέρα από το νομοθετικό πλαίσιο, τις μελέτες, τις συμβάσεις και όλα τα νομικά έγγραφα υπάρχουν οι άνθρωποι και μόνο μ’ αυτούς και τη συνεργασία όλων μας μπορούμε όλοι μαζί να φτάσουμε στο στόχο. Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία ως σύλλογος μηχανικών μαζί με τον εμπορικό σύλλογο να κάνουμε το εξής απλό: Να βρεθούμε και να συζητήσουμε! Τώρα. Πριν οι μπουλντόζες φτάσουν στην πλατεία. 

Ποιοι;
Ο κόσμος που θα πει τα καθημερινά του προβλήματα από την εκτέλεση του έργου από το πιο απλό «έβαψα τα μαλλιά μου και δεν είχα νερό να τα ξεβγάλω» μέχρι το πιο σύνθετο.
Οι καταστηματάρχες που θα εκφράσουν την αγωνία τους για τη δουλειά τους και το μεροκάματό τους. Οι υπεύθυνοι του έργου που θα λύσουν απορίες για τον τρόπο κατασκευής, τα χρονοδιαγράμματα και άλλες τυχόν απορίες. Και εμείς οι μηχανικοί του ιδιωτικού τομέα. 

Γιατί εμείς; 
Ρόλος μας δεν είναι ο έλεγχος ούτε της μελέτης ούτε της εκτέλεσης του έργου. Υπάρχουν πολύ άξιοι συνάδελφοι που μπορούν και κάνουν αυτήν τη δουλειά και βέβαια θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε εμπειρία από κατασκευές παρόμοιων έργων, είτε δικές μας είτε συναδέλφων μας από άλλα μέρη. 

Γιατί να το κάνουμε αυτό;
Γιατί τα έργα γίνονται από ανθρώπους για ανθρώπους. Γιατί καλά είναι τα τεχνικά εγχειρίδια αλλά τι κάνεις όταν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να τα εφαρμόσεις; Δεν ανακαλύπτουμε τώρα τον τροχό. Και όποιος πιστεύει ότι δυνάμει θεϊκής θέλησης, θα εμπνευστεί όλες τις λύσεις, μπορεί να αποδειχθεί ότι κάνει λάθος και τότε να είναι ίσως αργά. Πάνω από όλα και πέρα απ΄όλα, θέλαμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ μας έτσι ώστε όλοι μαζί να φτάσουμε στο τέλος και όλοι μαζί να ζήσουμε την επόμενη μέρα. Είμαστε μια μικρή κοινωνία και δεν έχουμε την πολυτέλεια να ζήσουμε κάτι διαφορετικό. 

Τι έγινε τελικά:
Δεχτήκαμε έναν πρωτοφανή πόλεμο, άγνωστο για τα τοπικά δεδομένα και μια συμπεριφορά τελείως διαφορετική από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές που πέρασαν από αυτόν τον τόπο. Ακούσαμε από το Δήμαρχο ότι δε συμμετέχει σε «λαϊκά δικαστήρια σε καφενεία». Παρενθετικά θα πω ότι μου θύμισε εποχές που τη συγκέντρωση άνω των τριών ατόμων τη θεωρούσαν συνομωσία. 

Δυστυχώς κ. Δήμαρχε η μεγαλύτερη παγίδα μας είναι το μυαλό μας γιατί νομίζουμε ότι όλοι σκέφτονται όπως εμείς. Δεν κινδυνεύει η θέση σας ούτε η εικόνα σας από «τέτοιου είδους» συγκεντρώσεις. Δεν κυνηγάμε την καρέκλα σας ούτε χρησιμοποιούμε το έργο αυτό ως δόλωμα. Δε σκέφτονται όλοι μικροπολιτικά ούτε έχουν συνεχώς στο μυαλό τους αν εσύ θα ξαναβγείς Δήμαρχος. 

Μας απάντησε εγγράφως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και η ΔΕΥΑ ότι η διαδικασία αυτή (εννοώντας την ανοιχτή συζήτηση) δε σέβεται το θεσμικό ρόλο του Δήμου. Δηλαδή; Δεν καλέσαμε το Δήμο; Έπρεπε να μας καλέσει αυτός για να είναι θεσμικό; Το έκανε; Φταίμε εμείς, οι διοργανωτές; Οι φορείς της πόλης είναι μη θεσμικά όργανα; Φταίει ο χώρος της συνάντησης που προσβάλει το θεσμικό ρόλο του Δήμου και απαξιεί τη συνάντηση; Σας υπενθυμίζω ότι πρόκειται για δημοτικό ακίνητο που επιφέρει έσοδα στο Δήμο. Ή μήπως δεν είναι έτσι; 

Είναι προσβολή για τους συλλόγους-φορείς της πόλης μας, μια επιχείρηση όπως η ΔΕΥΑ να μέμφεται και να νουθετεί φορείς να «σέβονται το θεσμικό ρόλο του Δήμου». Αυτά τα πράγματα δεν έχουν συμβεί ποτέ σε αυτήν την πόλη! Τώρα αν «ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη» γιατί το κίνητρο ήταν «ψεύτικο και στημένο», το αφήνω στην κρίση του καθενός μας. 

Στο δια ταύτα η συζήτηση που τελικά έγινε ήταν πολύ ουσιαστική και φυσικά δε θύμιζε σε τίποτα συμβούλια χαρακτήρα «καφενείου». Τα ερωτήματά μας προς το Δήμο θα τα θέσουμε άμεσα εγγράφως."
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΓΟΓΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΚΡΟΝΟΕΣ Η ΜΑΣ ΘΕΩΡΗΤΕ ΕΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΟΤΙ ΜΕΝΕΙΣ ΑΡΙΔΑΙΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ...

      Διαγραφή
    2. στο Δήμο υπάρχει αντιπολίτευση?

      Διαγραφή
  2. Μελίτα μπράβο, λόγια σταράτα, τσεκουράτα. Κοίταξε όμως να συνετίσεις τον Σηφάκη γιατί τον πήρε ο κατήφορος με τις αντιγραφές και τις οικειοποιήσεις έργων όπως το αποχετευτικό. Μόνο εσύ μπορείς να τον εκπαιδεύσεις για να μάθει στις άγριες πέστροφες να πηδούν άλμα επί κοντό στα φράγματα των Α.Π.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΩΝ

      Διαγραφή
  3. Μπραβο Μελιτα μη σας απασχολουν οι πολιτικες σκοπιμοτητες που σας προσαπτουν καποιοι ανιδεοι. Πλεον μην ασχολειστε αλλο με το θεμα να φαμε τα σκατα ολοι μαζι....η μαλλον να τα πιουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε όλες τις πόλεις υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται ενεργά για τα προβλήματα του τόπου μας.Εννοείτε πως θα έπρεπε να είχαμε κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συμετοχή απ τον κόσμο σε τέτοια θέματα.Επι της ουσίας κάθε δημοτική αρχή θα πρέπει να θεωρεί τον ευατό της προσωρινό .Ακόμα κι αν ξαναεκλεγεί, όλοι θα πρέπει να νοιώθουν προσωρινοί.Οι δημοτικές αρχές πληρώνονται να υπηρετούν και να λύνουν προβλήματα.Κυρίως όμως να κρίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αξίζουμε έναν Δήμαρχο υπηρέτη υποστηριχτή βοηθό των πολιτών.Το αυτονόητο δηλαδή.Και οι δημότες επιτέλους να ξέρουν τα δικαιώματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ότι εκλέχτηκαν 4-5 άνθρωποι και βρέθηκαν σε κάποιες θέσεις ευθύνης είναι ένα βάρος μεγάλος.Καμιά φορά πιο μεγάλο απ ότι μπορουν να σηκώσουν.Δήμαρχε κάνε αλλαγές.Μας κούρασαν κάποια πρόσωπα.

      Διαγραφή
  6. Φτάνει με τη σκόνη και τη λακκούβα
    Όχι άλλο κάρβουνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.